fredag 7 maj 2010

Bort med 70-talet

Jag vill ut och gräva, men det får nog vänta. Solen skiner fint, men det blåser så hiskeligt kallt och de öppna fälten ger inget skydd. Inte ens katterna vill vara ute någon längre stund, utan vänder in efter bara några minuter.

"Tur" då att vi bor i ett hus från 20-talet som invändigt blivit renoverat nån gång på 70-talet. Det finns med andra ord en del att göra även om det blåser kallt från fälten. Istället för att gräva land skall jag spackla i förrådet under trappan. Trappan sattes troligen in vid förra renoveringen och var en öppen modell med räcke som skrek 70-tal. Jag tycker inte trappor som man kan se igenom passar i hus från 20-talet.

Räcket tog vi bort rätt snart efter vi flyttade in för sex år sedan och i vinter har den öppna trappan blivit en tät trappa och ser numera ut som en trappa som man kan förvänta sig hitta i ett hus från 20-talet. Det mörka hålet under trappan har vi bygg bort med en vägg och på köpet fick vi ett förråd som kommer att rymma extra frys och kyl och säkert en del annat. Som förråd gärna gör efter ett tag. Dörren till förrådet köpte vi på Hus till hus, ett ställe där man kan hitta otroliga mängder återvunnet byggnadsmaterial och även byggnadsvårdsmaterial. Känns fint att inte behöva köpa nytt...

Sen när förrådet är klart skall vi måla och tapetsera den "nya" hallen....men det lär inte bli idag.

Trappan när den fortfarande var av öppen modell....

1 kommentar:

  1. En klar förbättring, och förråd har man aldrig för mycket av!

    SvaraRadera