Salix & Felix

På gården finns två mycket älskade katter, Salix och Felix. De föddes den 14 april 2004, dagen innan vi skrev på köpekontraktet för vår gård. Och de kom till oss lite senare under sommaren, när de var stora nog att lämna sin kattmamma. Trots att de är syskon är de synnerligen olika varandra, både till utseende och till läggning. Randningen på pälsen har de gemensamt, men sen upphör likheterna dem emellan.

Felix
Katten Felix är en synnerligen bestämd katt - målmedveten och fokuserad ser han till att få sin vilja igenom. Han kan sura i dagar om jag missar att hälsa på honom på "rätt sätt" det första jag gör på morgonen. Då skall jag tala om hur fin han är, upprepade gånger pussa honom mellan öronen och klia honom i nacken. Har jag gjort allt rätt får jag några generösa nosstrykningar över näsan.

Felix är som sagt en katt med egen vilja och ligga i knät hör inte till de saker han uppskattar, men han ligger väldigt gärna väldigt nära...eller rättare sagt precis där jag har mitt fokus. När jag sitter vid datorn är tangentbordet en sådan eftertraktad plats. För att inte såra Felix får jag lite försiktigt skjuva honom åt sidan...för annars lär det inte bli några nosstrykningar.

Salix
När jag sitter vid datorn kommer gärna Salix sätte sig nära, nära datorn och stryker sig mot skärmen och vill bli klappad bakom örat. Slutar jag klia går det några sekunder och så kommer det ett ynkligt yttepyttelitet jamgny...nästan inte hörbart. Så då är det ju bara att släppa tangenterna med vänsterhanden och fortsätta att klia igen. För hon är ju så söt och inte vill man höra hennes lilla "ingen-bryr-sig-om-mig"-pipande. Och så där kan vi hålla på i nån minut....till allt för länge. I synnerhet på morgonen är det viktigt att hon får all uppmärksamhet och möe klapp och kel.

Salix är en katt som är otroligt söt....och något självcentrerad. Hon har fantasi men är aningens förvirrad och lättdistraherad....till skillnad mot henns bror Felix, som man inte lurar iväg i första taget. Salix har temperament men det går fort över och sen är hon sitt söta jag igen. Inte långsint för fem öre...vilket man inte direkt kan säga om hennes bror....som kan sura i dagar ;-)


Salix sover sött på köksbordet...

Nackspärr är en okänd åkomma i kattvärlden...tydligen!!

Felix fungerar som bokstöd...

Salix firar sin 6:årsdag med att kalasa på en råtta. Det är bara grädden som fattas...

Felix gäspar stoooooort!