måndag 7 juni 2010

Tio små dunbollar...

Kycklingar växer snabbt, vääääldigt snabbt. Agdas kycklingar, som föddes 1 juni har redan fått vingpennor, men övrigt är de fortfarande lika näpet duniga som de var när de kläcktes. Eller rättare sagt....som de blev efter ett tag - som nykläckta såg de knappast duniga ut. På bilden här ovan syns Agdas gula och gulröda kycklingar.

Agda fick tre svarta kycklingar med mer eller mindre tydlig haklapp. Kycklingen här ovan är i det närmaste helsvart medan de två andra hade grå respektive vit haklapp. Så det går att se skillnad på dem...när de står stilla ;-)

Till vänster står Yngvilds svarta kyckling tillsammans med två av Agdas svarta kycklingar. Den i mitten har grå haklapp och kycklingen som har ryggen vänd mot kameran har vit haklapp. Det skiljer bara ett par dagar mellan Yngvilds och Agdas kycklingar men Agdas är bra mycket större än Yngvilds lille plutt.

Yngild fick två gula, en gulröd, en grå och en svart kyckling. Här ovan syns hennes två gula sötnosar, samt rumpan på den gulröda. Det var den gulröda som jag hittade blodig och svag utanför buren.

Yngvilds gråmelerade sötnos....troligen den som kläcktes först.

Yngvilds rödgula kyckling med sitt sår på höger sida. Men hon är pigg och såret ser torrt och fint ut och ögat verkar ha klarat sig. Så händer inget annat tokigt så skall hon klara sig fint trots stygg start på livet.

Här är Yngvilds alla fem kycklingar samlade i en äggkartong ;-)

7 kommentarer:

 1. Så ljuvliga de är! Gissar att du halv bor i hönshuset nuförtiden!?

  SvaraRadera
 2. Mmmm....inte långt ifrån i alla fall ;-)

  SvaraRadera
 3. Men så söta och fina de är, jag bara älskar organga fötter.men kan du bara ta dem från mor, skulle jag göra det skulle jag få stryk.

  SvaraRadera
 4. Yngvild har vant sig då jag har plockat upp den hackade kycklingen ett par gånger om dagen för att kolla hur såret ser ut...sen är hon hyfsat "handtam". Agda vart något surare, men hon blev mest orolig inte så aggresiv...

  SvaraRadera
 5. Vilka söta små dunisar! De svarta är ju helt underbara! Ska bli kul att se hur de blir när de får sina vuxenfjädrar!

  SvaraRadera
 6. Hej Fröken Purjo!
  Sjukt söta små kyllingar(särskilt den lila med såret). Håll noga koll på dom så att inte den elaka räven slukar dom.

  Ha en prickig dag!

  SvaraRadera
 7. åååhh va söta dom är..
  Hoppas Karin får några hon med..
  mvh
  Majsan

  SvaraRadera