torsdag 17 juni 2010

Mullvad

Katterna fångar även djur som de inte äter, så som grodor, näbbmöss och mullvadar. Idag kom Salix hem med en mullvad som hon lämnade på gräsmattan framför huset. Katterna tycker tydligen inte de smakar så gott.

Mors hund hade däremot inget emot att ta vid efter Salix och tänkte leka med mullvaden. Men det satte jag stopp för och räddade det lilla djuret från att bli biten och grävd på. Istället bar jag ner den bakom ladugården och där får han bo...en bra bit från grönsakslandet ;-)

Det var ett tufft litet djur, som försökte bita och gräva sig igenom mina arbetshandskar. Mullvad är inte ett djur man plockar upp och gosar med utan skyddshandskar...

6 kommentarer:

 1. Vilken söt liten rackare.. Har aldrig sett en sådan lajv! Coolt djur!

  SvaraRadera
 2. De ser allt rätt söta ut! Tror de är blinda, iallafall har de inte mycket till syn att tala om! Bra du räddade honom, hoppas bara han fattar att han ska ge f-n i din trädgård!
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 3. Det är ett märkligt djur med sina stora kraftiga framfötter och små bakfötter, lång rörlig nos och nästan inga ögon alls. De behöver väl inte se så mycket när de springer omkring i sina underjordiska gångar...däremot är det bra att kunna gräva ;-)

  SvaraRadera
 4. Fru Venus: Japp den verkar må bra när jag släppte ut den. Det var i alla fall inget fel på hans humör :-)

  SvaraRadera
 5. Men så söt, jag trodde de var större för de kan sannerligen gräva sönder vilken trägård som helst. Men så söta.

  SvaraRadera