lördag 24 juli 2010

Bärbuskar

I vår trädgård har vi totalt tio vinbärsbuskar, sex svarta, en vit och så tre med röda bär. De röda köpte och planterade jag i våras och de har som förväntat inte gett så mycket bär.

Inte heller de svarta vinbärsbuskarna kommer att ge så mycket i år, tyvärr, med undantag för en buske som hade gott om stora och fina bär. Nu är även den busken tämligen bärfattig - nu ligger de nyplockade bären i frysboxen i källaren och väntar på att sätta sommarsmak på vinterns pajer och muffins....mums.


Åååå....höll på att glömma! Vi har faktiskt fyra röda vinbärsbuskar....i alla fall nästan. Av en vän fick vi två rotsticklingar, som vi planterade för några somrar sedan.

Den ena rotskottet ville sig inte alls utan försvann ganska så omgående, men den andre skulle varit en fin liten buske nu. OM det inte hade varit för att maken två somrar i rad beskurit vinbärsbusken...ordentligt!! Lite väl ordentligt enligt mig då den bara var ca 5 cm över markytan efter att han klippt ner den med åkgräsklipparen .

I år har han kommit ihåg busken...säger han.. och låtit bli att ansa den med gräsklipparen. Jag får nog gå ut och kolla upp hur det är med detta  ;-)

9 kommentarer:

 1. Så härligt att kunna skörda runt knuten! Giftfritt och vårdat i kärlek!
  Sommarsmaker på vintern är inte dumt.

  SvaraRadera
 2. Här hemma så finns det endast två svartvinbärsbuskar och en vad det nu heter.... en krusbär. Har haft tre krusbär men maken har "gräsklippat" ner två... några vinbärsbuskar fick sjukdom så det var bara att gräva upp och elda. Vill verkligen köpa nya och utöka bärlandet!

  SvaraRadera
 3. Om du har vägarna förbi Göteborg och vill ha en introduktion i sländspinning är du välkommen förbi. Hör bara av dig så ordnar vi något.

  SvaraRadera
 4. det visar sig att hönorna har en passion för röda vinbär här och har därför bestämmt sig att det numera är deras buskar som mamma planterat..hoho

  SvaraRadera
 5. Knitting Seaman: Det skulle vara roligt. I höst kanske, när jag har börjat jobba i Göteborg igen efter sommarledigheten :)

  Majsan: Så vinbären går vägen via äggen ;-)

  SvaraRadera
 6. Hallonmoln: Att kunna skörda det man odlar är verkligen en otrolig känsla....lycka :)

  Bondjäntan: Vi har två krusbär...men inte så mycket bär där heller. Tror våren var för kall så det var för få insekter framme att polinera bärbuskarnas blommor.

  Hannele: Visst är det gott att plocka och stoppa direkt i munnen...i synnerhet röda vinbär gillar jag att plocka och äta direkt :)

  SvaraRadera
 7. Hör bara av dig! Jag är flexibel så länge jag inte är på sjön.

  SvaraRadera
 8. WOW just ωhat I wаs searching fоr.

  Cаmе here by ѕearchіng fοr keyword

  my web pаge small loans

  SvaraRadera