torsdag 29 april 2010

Inte lätt...


Det är inte lätt att blogga när man bara får använda en hand. Vänster hand "måste" klia katten Salix!!

Hon sitter precis intill datorn och stryker sig mot skärmen och vill bli klappad bakom örat...utan avbrott. Slutar jag så går det tre sekunder och så kommer det ett ynkligt yttepyttelitet jamgny...nästan inte hörbart. Så då är det ju bara att släppa tangenterna med vänsterhanden och fortsätta att klia igen. För hon är ju så söt och inte vill man höra hennes lilla "ingen-bryr-sig-om-mig"-pipande. Och så där kan vi hålla på i nån minut....till allt för länge. I synnerhet på morgonen är det viktigt att hon får all uppmärksamhet och möe klapp och kel.

Salix är en katt som är otroligt söt....och något självcentrerad. Hon har fantasi men är aningens förvirrad och lättdistraherad....till skillnad mot henns bror Felix, som man inte lurar iväg i första taget. Salix har temperament men det går fort över och sen är hon sitt söta jag igen. Inte långsint för fem öre...vilket man inte direkt kan säga om hennes bror....som kan sura i dagar ;-)

Nu var hon visst nöjd och har gått iväg och lagt sig på en stol i närheten...så bra.
Och även jag är klar för denna gång....men vi ses snart igen :-)

4 kommentarer:

 1. Mina ska alltid ligga på tangentbordet för att säkert få uppmärksamhet, det är liksom slutskrivet då... Men jag skulle inte vilja vara utan dom :-)

  SvaraRadera
 2. Nä dem vill man verkligan inte vara utan. Tycker så otroligt mycket om dem och alla deras egenheter :-)

  SvaraRadera
 3. Fru Purjo, jag beundrar dig! Du lever ett ärligt liv, med egna odlingar och djur. Så gott ni äter. Vi har bara kryddlandet, men njuter av den maximalt. Hälsan finns inte längre till grönsaksland. Och de nyplanterade fruktträden åt rådjuren upp denna bistervinter.
  Gillar ditt skriveri om katterna och hönsen, så mysigt. Det tycks vara vanligt att katter vill ligga alldeles inpå datorn! Och vill gosa när matte skriver! Underbara djur! Har en likadan hund, fast han ryms inte på bordet där datorn står. Istället trycker han sig mot mig och krafsar med tassen tills jag ger upp och gosar med honom.
  Ha det gott!
  Hulda

  SvaraRadera
 4. Tack Hulda. Roligt att du gillar mitt skrivande :)

  Synd på dina fruktträd. Våra klarade sig men det vara annat som strök med i vintras då djuren hade svårt att hitta föda.

  //Fru Purjo

  SvaraRadera