lördag 28 maj 2011

Recept på rabarbersylt

Oj! Vart tog den här veckan vägen?? Ibland är dagarna lite väl välfyllda och de svischar förbi i 120 knyck.....minst! Trots att veckan har haft minst sagt långa, tunga och stressiga arbetsdagar så har det varit en mycket givande och rolig arbetsvecka. Men bloggen fick vänta i några dagar. För skulle jag "överleva" fick jag stryka det mesta som inte hörde jobbet till....men nu är jag tillbaks  :-)

Några av er har undrat över receptet till rabarbersylten jag skrev om i mitt förra inlägg. Jag är inge bra på att följa recept utan brukar göra lite sådär på en höft. I stora drag följde jag receptet som finns på bilden här nedan, men jag hade ingen färsk citron hemma utan bara på flaska, så då fick det bli det istället, och så använde jag kardemumma istället för kanel. Jag är just nu inne i en kardemumma-period. Kardemumma är GOTT!

Klicka på bilden så blir den större...och det blir lättare att följa receptet.

Receptet är hämtat från boken Stora boken om safta och sylta, ICA bokförlag, från 1986.

Och så var det där med att försöka fota med två nyfikna och självcentrerade katter i huset.....gick väl sådär. Salix ville absolut vara med på bild...


Så här ser den braiga receptboken ut i alla fall  :-)

5 kommentarer:

 1. Ser ut som en trevlig bok! Du inspirerade mig till att göra rabarbersylt!! (Hade just fått ca 1 kg rabarber av min mamma och jag insåg att jag behövde göra något mer långvarigt av den än bara frysa in den.) Jag gjorde det lättare för mig: 1 kg syltsocker kokat tillsammans med 1 kg rabarber. Blev kanske aningen sött... men det blev sylt och gott! :) Tack för att du gav mig idén men framför allt modet... (Ja, för jag har tänkt på det innan, men fått för mig att det inte skulle bli bra.)

  SvaraRadera
 2. Mmmmm här får det bli rabarberpaj imorgon! Katterna är ju för roliga förresten. Charmigt.
  Och nu när jag följt bloggen i ett år så har jag fått tummen ur och börjat på en egen... får se om jag lyckas hålla igång den. Titta gärna in!

  SvaraRadera
 3. Åhhh vad bra att du påminde mig, nu skall här syltas å pajas!!
  MArika

  SvaraRadera
 4. My brotheг reсommended Ι would рossiblу like thiѕ
  website. He wаs onсe totally right. Τhiѕ submit truly
  made my day. You cann't imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

  Visit my webpage :: Payday Loans

  SvaraRadera