måndag 23 maj 2011

Kokat rabarbersylt


Hyllorna börjar gapa tomma i källarskafferiet. Men helt tomt är det inte! Kvar finns äpplemos, rödbetor och chutney så vi klarar oss fram till höstens skördetid. Men visst känns det otroligt bra att redan nu få fylla på hyllorna med årets första syltkok.

I går kokade jag sylt på rabarber. I receptet ingick även stora mängder socker (vilket behövs för hållbarheten även om jag egentligen föredrar mindre söt sylt), citron och lite kardemumma. Sylten blev röd och fin och kommer pryda sin plats i skafferiet och den kommer garanterat smaka mums i frukostfilen.

7 kommentarer:

  1. Mumma! Rabarber kräver tyvärr rätt så mycket socker...

    SvaraRadera
  2. Du skulle inte kunna sätta upp receptet? :) Gillar annars din blogg!

    SvaraRadera
  3. Mums, jag älskar rabarber!
    Jag plockade med mig från det "allmäna" ståndet hos koloniträdgårdsföreningen i går.
    De ska bli kräm!

    SvaraRadera
  4. Avis blir jag! Vi har fått en liten del av en rabarberplanta men den är inte mycket att skryta om än så länge..
    Min farmor brukade göra rabarberdricka med kanel.. det ska jag testa sedan!

    SvaraRadera
  5. Jag har tur som får hämta rabarber hemma hos min Freundin eftersom min planta är ; A) tanig och liten - inte tillräckligt pampig än.
    B) förlorat alla sina blad i strid med vårt flasklamm - som nu fått flytta hem till fårskocken igen. Hos just Freundin!
    Receptet - på en höft - vore kul!?

    SvaraRadera
  6. Åh vad smaksigt det låter, särskilt med kardemumma i! Det vill jag också testa! =)

    SvaraRadera
  7. Nu har jag lagt ut receptet på sylten... kolla mitt nästa inlägg :-)

    SvaraRadera