fredag 6 maj 2011

Kan inte bestämma mig...


Idag gjorde mor och jag ett besök till garnaffären och med mig hem fick jag garn till en sommarkofta. Den blå tröjan som jag har stickat på under våren börjar bli för stor och otymplig för att få med i ryggsäcken. Så jag ville ha ett nytt stickprojekt som jag kan ta med mig på tåget, när jag reser till och från jobbet. Då passade det bra att sticka på en tunnare kofta....tänkte jag.

När vi besökte garnaffären hade jag ingen färdig idé om vad jag ville sticka, varken beträffande modell, färg, garntyp eller mönster, bara att det skulle bli en tunnare kofta att bära under sommaren. I garnaffären fanns det hur många fina garner som helst för en sommarkofta och till slut fastnade jag för ett blankt och silkigt bambugarn samt ett luddigt och ögligt alpackagarn, båda äggskalvita.


Jag är mycket förtjust i randigt och i affären föddes en tanke om att sticka ränder med de olika garnerna. En vit tröja med ränder i olika garnkvaliteter lät som riktigt fint, men när jag hemma började sticka min provruta så vart jag inte lika övertygad längre.

Det blanka och silkiga bambugarnet gillar jag skarpt men blev däremot inte alls lika förtjust i resultatet av det luddiga alpackagarnet. Hmm....hmm....vad göra?


Jag provade att istället för en rand med alpackagarnet sticka en rad med hål i bambugarnet.....och tänkte att jag helt skulle skippa det fluffiga garnet. Hmm...hmm...tror jag gör så!

Eller??

3 kommentarer:

 1. Cacaogarnet är superfint, fast kanske lite vintrigt. Men idén om att randa olika kvaliteter i samma färg låter spännande.
  /Anna

  SvaraRadera
 2. Har du testat att sticka dem ihop?

  SvaraRadera
 3. Jag har inte helt bestämt vad det blir av det hela men det lutar nog mest åt att jag stickar något helt annat av alpackagarnet och gör en kofta med bara bambugarnet.

  SvaraRadera