tisdag 17 augusti 2010

Får jag presentera....

Nyberit mumsar på kattmat

Ytterligare tre hönkycklingar, förutom Gudrun och Mona, har fått namn. Så låt mig presentera Nyberit, Korpen Flyger och Röda Ulla.

Nyberit håller på att få samma färgteckning som Berit, grå med rödbrun krage. En ny Berit med andra ord och får följaktligen heta Nyberit. Hon kläcktes i början av juni, framruvad av Yngvild tillsammans med Mona och tre tuppkycklingar (som ännu inte fått några namn).


Korpen Flyger

Korpen Flyger är en svart höna som har fått sitt namn efter en av våra tidigare hönor som också var korpsvart. Den förra Korpen Flyger dog tyvärr i vintras, troligen i Marek (hönsförlamning). Sommarens Korpen Flyger kläcktes 1 juni och ruvades fram av Agda, tillsammans med Gudrun och tre andra kycklingar, som alla kanske är hönkycklingar. Vi får se...en del tuppar väntar på att "avslöja sig"  ;-)


Röda Ulla

Röda Ulla är en ullig liten höna som är röd och fin och ruvades fram av Börta Bengtsson. Hon kläcktes 17-18 juni tillsammans med tio andra kycklingar där de flesta verkar bli tuppar. Hedemora har anlag för ullighet och Röda Ulla har en mjuk och ullig fjäderdräkt. Det känns nästan som hon har päls istället för fjädrar.

3 kommentarer:

  1. Nyberit, ha ha :-) Jag gillar Röda Ulla! Och kissen i "korgen"

    SvaraRadera
  2. Hihihi!!! Vilka namn! Imponerad av er fantasi måste jag säga. En höna med päls? Måste va häftigt!

    SvaraRadera
  3. Det är väldans roligt att få sätta namn på hönorna :)

    SvaraRadera