onsdag 25 augusti 2010

Fällan är riggad...


Nu är skafferiet förberett för höstens invassion av möss. Fällan är riggad och torrvarorna ligger i mussäkra burkar. När Felix lyckades fånga ytterligare en mus i går efter en andra jaktrunda i skafferiet så insåg jag att situationen var akut. Något behövdes göras! Annars skulle vi snart börja fungera som utfodringsplats för byns alla små söta möss.

5 kommentarer:

 1. Haha, en sådan där fälla fångade jag också en mus i! Det är en tragikomisk historia eftersom det inte var min avsikt att fånga möss när jag ställde undan fällan längst in i diskbänksskåpet. Vi hade aldrig möss i det huset om det inte var för att katterna hade tagit in en "lekkamrat" ibland. Sannolikt var det också en sådan som sökt sig in i tryggheten i skåpet, och slutligen även i fällan. Det tråkiga var bara att han inte hittades förrän vi skulle flytta... Då låg i buren ett perfekt litet musskelett, fullständigt avgnagt av fläskänger-larver. Vackert men tragiskt. Därefter är jag extremt försiktig med hur jag förvarar dylika fällor.

  SvaraRadera
 2. euww, men vad gör du sen med dem. Har du ihjäl dem eller släpper du ut dem. För släpper du ut dem är väl risken att de kommer tillbaka.

  SvaraRadera
 3. Vi hade möss när jag och min f.d bodde i hus. De var i skåpet under diskbänken och innan man öppnade så sparkade man lite lätt på dörren liksom. En gång glömde jag det och en mus hoppade ut rätt på min f.d:s fot, han höll i ett dl-mått med makaroner som flög all världens väg. Musen sprang in i datarummet med hunden efter sig. Där kröp den in under en soffa och blev så småningom mos i en rått fälla under natten... Ja så kan det gå...

  SvaraRadera
 4. Jag vill också veta vad du gör med musen sen.
  Har förgäves försökt få bort "mina" i tre veckor nu, men de lyckas inte fastna i de vanliga musfällorna utan äter bara upp betet....

  SvaraRadera
 5. I de skåp som inte katterna kommer in i har vi fällor som dödar musen direkt. Men i hönshusert och i de ytrymmen som katterna kommer in har vi burfällor. De möss vi fångar med burfällorna stoppar vi i en plastpåse och sen in i frysen.

  SvaraRadera