fredag 20 augusti 2010

Pengapung i ylle...

Brodera är roligt men jag gör det nästan aldrig....nu för tiden. På väg hem från Gottland påbörjade jag dock ett broderiprojekt, mest för att ha något att göra under den tidsmässigt långa resan hem från Medeltidsveckan (resan tog dock inte såååå lång tid som 550 år...tack och lov  ;-)


Jag blir så otrooooligt rastlös av att behöva sitta still under båt- och tågresan. Att sitta still är liksom inte min starkaste sida, men har jag bara något att pilla med går det hur fint som helst. Och då är ett broderi helt perfekt...och väldans roligt. Dessutom så behöver jag en ny pengapung då min gamla i skinn börjar blir sliten och svåröppnad.

De färgglada ylletygbitarna köpte jag i ett salustånd på Kapitelhusgården under sista dagen....

Jag har ingen aning om hur den nya pengapungen kommer att se ut när den är klar. Det blir som det haver sig och jag hittar på allt eftersom jag broderar.

Jag började i alla fall med att klippa ut en "stjärna" i rött ylletyg som jag sydde fast med lingarn på ett gult bottentyg. Mönstret till stjärnan fick jag fram genom att vika och klippa i tidningspapper. Jag har inte klippt papperssnöflingor sedan jag gick i småskolan. Det vart ju riktigt roligt!!


Broderiprojektet lär troligen bli vilande tills det är dags för nästa Medeltidsvecka, men det är helt ok.... och då har jag ju något att pilla med på resan till nästa Medeltidsvecka på Gotland. För även ditresan är bedövande långtråkig för en rastlös själ....

6 kommentarer:

 1. Den kommer bli jättefin!!

  SvaraRadera
 2. superfint, bara av en vikning det är bra gjort.
  Lena

  SvaraRadera
 3. Först måste jag börja med att tacka för alla de vackra bilderna från medeltidsveckan! Har precis läst i kapp och blev så inspirerad av dina bilder. Har haft mycket på jobbet OCH dessutom dog internet i några dagar innan maken lyckades beställa nya prylar... så nu blir det att läsa ikapp på favobloggarna!

  Och vad vackra ni är med era olika utstyrslar, mycket bildsköna!

  KRAM

  SvaraRadera
 4. Får se hur det ser ut när det är klart...än så länge känns det bra :)

  Bondjäntan: Roligt att se dig igen och roligt att du gillar bilderna från MTV. Det är verkligen en speciel vecka. För min del den ultimata semestern helt befriad på krav och plikter. Bara en massa god mat, upplevelser och vänner....

  Hoppas internet funkar som det ska nu....och att du inte jobbar fööööööör mkt /kram :)

  SvaraRadera
 5. Vеrу energetiс blog, I enjoyed that a lοt.
  Will there be a paгt 2?

  Feel free to visit my blog - payday loans

  SvaraRadera