lördag 28 augusti 2010

Matindustrin...

Lotta Lundgren har skrivit en intressant resension om boken Döden i grytan av Mats-Eric Nilsson och Henrik Ennart. Lotta Lundgren har bla medverkat i SVTs program Landet brunsås, och hon skriver mycket tankeväckande i artikeln kring matindustrin hantering av djur och mat så klicka gärna er till hennes artikel.

Boken Döden i grytan ligger här hemma och väntar på att bli läst. Jag skall nog gräva fram den ur bokhögarna och ta med den på tåget när jag åker till och från jobbet....

3 kommentarer:

 1. Fasansfullt bra artiklel och förfärligt konstaterande om den konventionella köttproduktionen och dess ännu snålare efterföljare. Tack gode gud att jag motstod oxfiléerbjudandet i butiken och sträckte mig efter Änglamarkköttet. Ingen chans att bli dymsnål nu!

  SvaraRadera
 2. Det är sorligt att man skall behöva vara någon "expert" och superengagerad för att kunna handla bra mat....det borde ju vara det enklaste...

  SvaraRadera
 3. Ja, det känns ofta som om man borde vara kemist för att fatta vad maten innehåller. Och detektiv för att lista ut vilka förhållanden den är producerad under.

  Intressant bok den där Döden i grytan, har bara läst de två första kapitlen men det är ju helknasigt! Hoppas boken får lika bra genomslag som Hemlige kocken.

  SvaraRadera