söndag 29 augusti 2010

Prickiga fält...

En underbar morgon. Helt vindstilla och soligt. Men trots detta bara knappt åtta plusgrader, så det känns att det börjar bli höst.

Efter många dagar med regn och rusk så kändes det helt underbart att få komma ut och få se solen från en intensivt blå himmel. Inga moln förutom några över bergen i öster. Jag hoppas det fortsätter vara så hela dagen.

Tittade ner i dalgången bakom ladugården och ser att landskapet börjar gå i höstigare färger. Fälten är brungula och helt prickiga av alla runda halmbalar. Men jag vill så gärna att det skall vara sommar lite till...så som det kan vara långt in i september, med klara och varma dagar och mörka och svala kvällar.

Och det skulle passa ypperligt med uppehåll och värme idag för mina planer för dagen är att skörda det som behöver skördas i grönsakslandet. Misstänker att de kan sysselsätta mig hela dagen....HOPPAS att det kan sysselsätta mig hela dagen! Så vi kan fylla källarförråd och frys med grönsaker, för det skall ju räcka till nästa sommar....

4 kommentarer:

 1. Hoppas också på lite mer värme och sol så att man kan skörda in i det längsta. Vore ju roligt om pumporna blir fina och stora...

  Måste också passa på att säga att jag njuter varje sekund av att läsa din blogg! Vacker, tjusig och alldeles underbar... fortsätt i samma anda!!!

  Kram

  SvaraRadera
 2. I love skördetid - belöning för all mödan, fix inför höstens mys och med andra ord lycka i stora lass. Njut!

  SvaraRadera
 3. Bondjäntan: Vad glad jag blir...tack, tack :)

  Melinda: Bilden är tagen från dyngplattan...därifrån har man bästa utsikten... ;)

  Mimmi: Håller verkligen med :)

  SvaraRadera