lördag 21 augusti 2010

Nässlor på tork...

Det hänger nässlor på tork i ladugården. Nässlorna skall hönorna få till vintern när det inte finns något gröngräs att repa till dem. Passande nog kommer nässlorna från hönsens utegård....där trivs nässlorna oroväckande bra.

Jag lät några bestånd med nässlor vara kvar i hönsgården för kycklingarna tycker om att gömma sig i nässeldjungeln. De hade gjort små gångar inne under nässlorna såg jag när jag hade klippt bort nässlorna.

Hönorna har aldrig tidigare fått torkade nässlor så jag har inte den blekaste aning om de tycker det är gott eller ej. Men nyttigt skall det tydligen vara så förhoppningsvis så låter de sig väl smaka. På vintern har de inte tillgång till färskt gräs eller maskrosblad att jämföra med så kanske de tycker nässlorna smakar mums...

4 kommentarer:

 1. Det är ju nyttigt för människor oxå. Jag vet flera som plockar själva, torkar och äter det för sin hälsa helt enkelt. Hönorna lär bli superpigga sen ;-)

  SvaraRadera
 2. ahhh plockade i våras, förvällde och stoppade in i frysen! Använder nässlor som fyllning i t ex paj på vintern när familjen behöver lite extra vitaminer :-) Brukar också göra en lasange med nässlor och fetaost! Mums.

  SvaraRadera
 3. Renée: Vi får hoppas på att de gillar nässlorna och blir pigga av det :)

  Bondjäntan: Plockade också nässlor i våras men tillagade det direkt. Men att plocka även för frysen var ju väldans smart...får göra det nästa vår :)

  SvaraRadera