torsdag 5 augusti 2010

Nålen glöder

Jag har sytt mer eller mindre konstant i två dagar. Det mesta är bara halvfärdigt och bara en dag kvar att sy på. Lätt panik!! För tidigt på lördag morgon far vi till Gotland och Medeltidsveckan. Det skall bli så skoj...längtar....hoppas bara allt jag tänkt sy blir klart tills dess.

Det blev stressigare än vad jag hade tänkt mig för linnetygerna som jag beställt kom inte förrän i tisdags eftermiddag. Hade hoppats att de skulle kommit med posten i slutet av förra veckan...men icke. Men jag har hunnit med en hel del de senaste dagarna. Jag har ändrat, lagat och fodrat klänningar samt färgat om en klänning, sen har maken fått en ny särk med möe rynk i halsen. Det har även blivit en påsväska för vinpåsen (bag-in-bag ;-)

Makens hosor (medeltida brallor med fötter och skrytpåse) och "tröjan" är nästan klara, och sen skall jag sy på kantband nedtill på två av mina klänningar...fållen slits ut snabbt när klänningarna släpas i backen. Jag hade även tänkt sy en liten väska, förlänga mitt förkläde....och så skall allt strykas .....och packas!

Härligt att vi är ute i god tid....  ;-)

Makens nya särk...

Vinpåse :-)

6 kommentarer:

 1. Du är så ambitiös! Men original-medeltidsmänniskorna gick säkert omkring i halvfärdiga kläder ibland och garanterat hade de för det mesta trasiga fållar.

  SvaraRadera
 2. Super kul, det skulle jag villa åka på någon gång.
  ha det så kul.
  mvh Lena

  SvaraRadera
 3. Herregud vad du är duktig!! Hoppas ni får kul!

  SvaraRadera
 4. Annika: Det fanns säkert trasiga fållar även på medeltiden....och det kommer jag med att ha.... i alla fall linneklänningarna. Men jag är rädd om mina ylleklänningar - vill gärna att de hänger med ytterligare några år - har ju lagt ner en del arbete på dem... :-)

  Hannele: Visst blir det fint :)

  Lena: Åkt dit!! Det är verkligen en upplvelse....och vansinnigt roligt :-)

  Fru Venus: Vi brukar ha väldigt roligt :)

  SvaraRadera
 5. Hello to all, how іs thе whole thing, I think eνery οne is getting morе
  from this ωeb sіte, and your viеws аrе niсe
  fοr nеw vіewers.

  My blog payday loans

  SvaraRadera