måndag 16 augusti 2010

Oj oj oj....

Vad hände?? Vi var ju bara borta i en vecka!! Kycklingarna har blivit nästan oigenkännligt stora. Jag är väldans glad för att vi ringmärkte Agdas och Yngvilds kycklingar innan vi åkte. Grönsakerna har växt så det står heliga till och mycket behöver skördas....NU!! Även om det finns grönsaker som tydligen inte tänkte ge något alls att skörda. Var är blomkålen??? Och gräsmattan skall vi inte tala om....det går knappt att se var grönsaks- och blomsterlanden är någonstans i det höga gräset. På bara en vecka!??

Så efter en vecka med långsamt framglidande i långa kläder i linne och ylle, och på tok för mycket mat, kakor och klosteröl, är det dags att ta tag.....att ordentligt ta tag i allt som behöver fixas på gården.

Maken har tagit tag i gräsklippandet så jag hittar fram till grönsakslanden och jag har tagit tag i uppackning och tvätt av medeltidskläder samt börjat ta tag i skördandet av grönsaker. Jag har precis skördat 10-12 liter brytbönor och mer finns det att skörda. Det har som sagt vuxit otrooooooligt medan vi var i väg till Visby och lekte medeltid....oj oj oj...

3 kommentarer:

 1. Vad roligt! Å gott framför allt... Minns när man var liten och snodde ärtskidor... Det är ju så¨gott att kunna plocka direkt från landet. Kan tänka mig att du har att göra i en vecka nu, hihi!

  SvaraRadera
 2. Likadant här i Roma, gräset är HÖGT!, ogräset frodas i rabatter och grönsaksland etc etc. Givetvis hade fåglarna ätit det mesta av våra körsbär och hallon, vi får skynda oss att plocka av det som finns kvar.

  SvaraRadera
 3. Renée: Det är verkligen helt underbart att få gå ut till grönsakslandet och plocka det man behöver till middagen....lycka :)

  Och det finns mycket att göra nu....mycket skall skördas...

  Linda: Gräset och ogräset fick mig lite att ge upp...ett tag. Känns som om kampen är väldans ojämn. Men nu är i alla fall gräset kort....ogräset får jag ta allt eftersom.

  Synd på bären....skynda och plocka

  SvaraRadera