tisdag 31 augusti 2010

Sensommarljud...

Jag njuter i fulla drag....solen skiner och det är sommarvarmt. Jag sitter på bänken vid grönsakslandet och lyssnar. Inte på grönsakerna, för de är tämligen tysta, men däremot på alla ljud som en lugn och sommarvarm höstdag bjuder på.

Vi bor högt med öppna fält runt om, så ofta drunknar mycket av ljuden i vindens sus....men kanske ännu oftare i bruset från allt annat som händer och sker i ens vardag. Men idag när det är helt vindstilla och jag sitter helt själv med min kopp te, lugnt och stilla, och är mycket medveten om alla dessa, ofta ohörda, ljud som finns runt mig. De som inte är så stora och inte så bullriga.

Ormvråken skriker gällt, ett ljud som hämtad från någon fantasyvärld. En nattsvart korp skrattkraxar långt borta. Dessa fåglar som sveper över landskapet, alltid närvarande, men inte så ofta sedda.

Helt nära mig surrar mängder av insekter, alla med sin egen ljudbild, och i stora asken tjippar småfåglarna. På avstånd hör jag svagt hur skördetröskorna kör över fälten, skördar det som har odlats och växt sig gyllengult. Och påminner mig om att det här är människan landskap...inte den vilda naturens. Även om jag för en stund lät mig färdas iväg...


Vill vara kvar i detta ögonblick....länge. Bara vara medveten om allt kring mig utan att jaga vidare på nästa grej som "måste" fixas med....

6 kommentarer:

 1. Åh vad jag skulle vilja sitta där brevid och njuta av vindens brus...

  SvaraRadera
 2. Visst är sommarljud så mycket trevligare än vinterljud! :-)

  SvaraRadera
 3. Hittade hit nyss, vill gärna komma igen. Underbar blogg. Hoppas det är ok att jag lägger till dig bland bloggar jag följer. Ha en fin fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 4. Reneé: Det skulle varit trevligt :)

  Fru Venus: Visst är det så :)

  Gela: Välkommen hit. Bara roligt om du vill lägga upp min blogg :-)

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig blog! Jag ska genast lägga till mej som följare....du kanske har nåt tips om vad jag kan göra med alla plommon, som ruttnar bort här?

  SvaraRadera
 6. Lil: Väkommen :)

  Vi plnaterade våra första plommonträd i våras så vi har har ännu inte fått så mycket frukt att ta hand om...så jag har inge bra svar att ge....ännu..

  SvaraRadera