lördag 25 juni 2011

Rabarberkompott


Idag har jag skattat rabarberbeståndet igen. Den här gången blev det rabarberkompott, det allra enklaste att göra. Jag kokade helt enkelt 3 kg skivad rabarber tillsammans med 5 dl socker tills rabarbern blev mjuk. Sen hällde jag upp kompotten direkt på rena konservburkar.

Då jag varit ganska så sparsam med sockret och inte tillsatt något konserveringsmedel är hållbarheten sämre så kompotten kommer att få bo i kylen och den skall ätas upp under sommaren och hösten. Jag gillar när det är lite sursträvt, därför så lite socker.


Jag ser fram emot att få smaksätta min kvällsfil med några matskedar rabarberkompott och den kan nog göra sig fint på glassen, pannkakorna, i muffinsen och då inte tala om hur ljuvligt gott kompotten kommer att vara på våfflorna. Det mesta kan nog bli gott med lite rabarber på.  ;-)

Tidigare i sommar kokade jag rabarbersylt med högre sockerhalt och burkarna med sylt är nu nedställda i källaren för förvaring till vintern som ett sött minne av sommar.


Kan även hälsa att katten Felix mår rätt okej, trots allt, och att han äter sin medicin som han ska. Men han är gravt sur på tratten och för att han inte får gå ut som han vill...

1 kommentar:

  1. Du har helt rätt om rabarbern. Det är underbart gott och blir supergod på våfflor !! :)

    SvaraRadera