måndag 6 juni 2011

Sista bädden på plats


Nu är sista planerade grönsaksbädden uppgrävd och sargen har kommit på plats. Känns otroligt bra!

Jorden behöver dock vändas en gång till för att rensa bort allt rotogräs och så skall det gödslas och sås. Men det blir inte idag sa ryggen bestämt.

Det har blivit några kubikmeter jord som har vänts under den senaste månaden och i går byggde jag på det fysiskt tunga arbetet med att baxa sten...stora och tunga stenar som helt sög musten ur armar och rygg. Så idag sa ryggen stopp. Det gör inte ont utan ryggen är snarare utmattad och skör. Så bäst att ta det lite lugnare idag med grävandet och komma igen om någon dag.

Det känns trots allt bra för nu är de flesta av fröerna i jorden. Även om inte så mycket har kommit upp än så lär det inte dröja allt för länge innan bäddarna är helt täckta av grönt. I synnerhet om det kan tänkas komma lite nederbörd de närmaste dagarna...då jäklar skulle det ta fart.Men helt tomt är det inte i bäddarna. Bondbönorna har kommit sig bra och löken växer otroligt fort. I kryddlandet blommar gräslöken oroväckande bra....visst är det fint men kanske skulle jag plockat bort dem så det blivit mer gräslök att skörda....Även jordgubbarna blommar flitigt....men så var det ju också tänkt...

1 kommentar:

  1. vad fint du fixat det! Men du ska ta det lugnt nu med din rygg!
    Du har ju bara en (rygg)och den tar lätt skada!
    Vi har haft ett underbart väder och jag som inte hunnit så alla frön och plantera allt ännu...

    SvaraRadera