fredag 3 juni 2011

Då var det dags igen...


Då var det dags igen. Yngvilds 21 dagar långa väntan är över och hon har blivit med dunisar. Det är andra kullen för henne, förra året ruvade hon fram sin första kull. Det är fjärde kullen totalt för i år i vårt hönshus och om ett par dagar kommer den femte kullen. Då har Börta Bengtsson legat 21 dagar på sina ägg.

De första kycklingarna som Röda Ulla ruvade fram i början av februari är stora nu och går knappt att kalla kycklingar längre. Ann-Bertils kycklingar är duvstora och helt självständiga medan Huldas sju kycklingar fortfarande är små och halvduniga och far runt benen på Hulda.

Jag tycker det är fascinerande att se hur kycklingarna utvecklas och hur de som är från samma kull hänger ihop i små gäng. Ju fler de är i kullen desto fortare verkar de bli självständiga och ty sig mer till varandra än till hönsmor.

4 kommentarer:

 1. Oj, vad många höns o kycklingar ni måste ha.
  Här har vi också kläckning i helgen. Det har pipit och rört sig under ena hönan (vi har inga namn på dem eftersom vi inte ser skillnad på dem) och en liten dunis har kikat fram. Nu i kväll pep det även under andra hönan och det hördes hur det rörde sig bland äggen där. Roligt!
  Bra ide' att lägga grässvålen i hönsgården. Ska jag tänka på till nästa gång.

  SvaraRadera
 2. Jag går i hönstankar. Säljer du kycklingar eller fjolårs kycklingar? Eller vet du vart man kan köpa det runt omkring i Skaraborg?

  SvaraRadera
 3. Stickeri Stickera: Vi har ännu inte sålt några kycklingar då vi har behållit dem alla för att få en större flock. Men efter den här sommaren lär vi ha ett överskott på höns och kommer då att försöka sälja av lite kycklingar. Återkom om någon månad då vi vet hur det går med sommarens alla kullar :-)

  SvaraRadera