söndag 6 februari 2011

Röda Ulla som hönsmamma....Röda Ulla visar sina två först kläckta dunbollar vad som går att äta och vad som inte är mat. Jag har just serverat dem undulatfrö, kokt ägg och lite gräsklipp (katterna fick dela med sig lite av sitt gräs).

Under hennes vingar finns ytterligare två svarta dunbollar. Så hon har just nu fyra otrooooligt söta och väldans små kycklingar att sköta om. Under henne finns även två ägg. Vi får se om det kommer om det blir dunbollar av de äggen också. Ett av äggen gav ifrån sig små pipljud när jag kollade de kvarvarande äggen igår. Kan lugnt säga att det känns märkligt att lyfta upp ett helt ordinärt hönsägg....och så piper det!!

Om ungarna i äggen är friska och starka nog för att knacka sig ur äggen, blir det ytterligare två kycklingar för Röda Ulla att lära vad som är ätbart....och allt annat som hon lär dem under de närmaste en eller två månader.

4 kommentarer:

 1. Åh, så fint :)
  Grattis till hönsmamman Ulla :)

  SvaraRadera
 2. Ojojoj, så söta de är. Visst kan man sitta och titta på hur de kilar fram och tillbaka i evighet? Jag hoppas att jag får många egna små bollar i år, men jag kan nog vänta en månad eller två. =)
  /Anna

  SvaraRadera
 3. Grattis..jag kanske ska ge med mig jag oxå..
  Men är så rädd att det blir tuppar ju..=(

  SvaraRadera
 4. Åh, vad underbart! Jag har Orusthöns och mina fjolårskycklingar vill också ruva, men de är inte mogna än. Väntar på att de äldre damerna vill. Lycka till med alla dunbollar och din fina blogg som jag läser då ditt liv liknar mitt i djur och odlingsavseende.

  SvaraRadera