lördag 1 januari 2011

Glamorös start på nya året....nja ;-)


Det är nästan "varmt" ute….i alla fall inte smällkalt, bara 2 – 3 minusgrader. Och hönorna behöver rent så det var väl bara att passa på. Inte roligaste sysselsättningen att första dagen på året storstäda hönshuset, men nu är det gjort och det känns kanon att veta att hönorna har det rent och fint. De verkade riktigt nöjda och sprätte glatt kacklande efter havren som jag strödde ut i det rena ströet.

Även om det inte är så många minusgrader ute så blåser det desto mer. Så det är inte så värst behagligt att vistas ute. Och det var inte lätt att få hönsinredningen att vara kvar utanför hönshuset under storstädning. Två av locken till fodertunnorna blåste bort. Det ena hittade vi men det andra är puts väck. Får hoppas det hamnar hos någon granne som saknar ett lock. För det vore synd om det har blåst ut i naturen och ligger där och skräpar.

Det fanns ytterligare en anledning till att passa på att städa hönshuset. Storstädningen skulle hålla oss varmare än att vistas inne i boningshuset. Pannan hade stannat medan vi var borta över nyårsnatten och huset var ordentligt utkylt, liksom möbler och allt annat. Så då var det ju kanon att vi kunde jobba oss varma medan huset fick en behagligare innetemperatur än 10-12 grader ;-)

Hoppas ni har haft en behagligare och lugnare start på det nya året :-)

3 kommentarer:

 1. usch och fy så kallt inne, tur att hönshuset fanns = )
  mvh Lena

  SvaraRadera
 2. Det var vi själva som hade klantat till oss med pannan. Vi hade glömt att fylla på pellets i tunnan innan vi åkte iväg, så när vi kom hem hade pannan stannat och huset var kallt ;-)

  SvaraRadera
 3. Hade ni sådan blåst..ojdå..
  Mitt år började ingen vidare me bråket mellan mina tuppar men nu har det lugnat ner sig ..
  Idag ska jag göra en rejäl storstädning..
  /majsan

  SvaraRadera