lördag 24 april 2010

Lördagskaka

Fru Purjo bakade en kaka till förmiddagsfikat...här kommer receptet:
Sätt ugnen på ca 180 grader. Smält 125 g smör på spisen.
Blanda 4 dl vetemjöl med ca 1,5 dl havregryn, ca 1,5 dl kokos, 1 msk bakpulver, 1,5 dl socker och yttepytte vanilj i en bytta. Rör ner 1-1,5 dl bär (jag tog sommarens svarta vinbär)
I en annan bunke vispas 3 ägg till ett gult skum, häll i 2,5 dl mjölk och tillsätt det smälta smöret. Jag tillsatte även ca 1,5 dl av min Herman men kan helt uteslutas om man inte har någon.
Rör sen ner mjöl och bärblandningen i äggblandningen och häller upp i en oljad sockerkaksform eller i muffinsformar. Det blir gott vilket som :-)
In i ugnen i ca 30 minuter.
Sen är det bara till att sätta på kaffet och ta en bit av sin kaka. Vi åt kakan ljummen, tillsammans med lite vaniljglass. Gott, gott....
Råvarorna var alla ekologiska (med undantag för bakpulvret) och äggen och bären kommer från gården!

2 kommentarer:

  1. Låter fantastiskt gott! Jag ska göra en rabarberpaj nu:-) Köpte rabarber på torget idag...

    /Maja

    SvaraRadera