fredag 16 juli 2010

Orolig

Värmen måste ha tagit hårt på maken och mig. Jag börjar nästan bli lite orolig. Kakan jag bakade för någon dag sedan hann vi inte äta upp innan den blev dålig. Det var säkert två hela bitar kvar när den började smaka jäst. Har aldrig hänt förr att en kaka hunnit bli dålig. Det kan jag lova...;-)

Men det finns tack och lov andra i hushållet som inte är fullt så kräsmagade som vi, utan glatt glufsar i sig kakan. För kasta mat vill vi ju inte....inte ens hönsen  :-)

På bilden är det tuppen Bertil och hönan Börta Bengtsson och några av hennes elva kycklingar som har fest på kakan. Även övriga hönor och kycklingar lyckades plocka åt sig en kakbit. I hönshuset är det ingen risk att mat blir gammalt, de sätter hastighetsrekord i snabbätning varje gång....

3 kommentarer:

  1. Jag kan inte minnas att en KAKA skulle ha blivit dålig hos oss....nånsin!! Lyllo höns :-)

    SvaraRadera
  2. JAg är inte så förtjust i kakor så här slängs det både kakor och annat gott! Du kanske får söka hjälp om det fortsätter ;-)

    SvaraRadera
  3. Förr hade man jordkällare, lite kyla för sommarkakor, fast orolig behöver man inte vara. Själv låter jag aldrig mjölk stå på bordet, ransonering, man får hälla upp ett glas...

    SvaraRadera