lördag 3 juli 2010

Kattmat är gott...


Katterna är inte alltid så förtjusta i kattmaten, men några som är desto gladare i kattmaten är hönsen. De ratar ALDRIG kattmaten utan tömmer matskålen med en imponerande hastighet.

Det blir så till sig över kattmaten att de pickar på allt i närheten av matskålen med förhoppning om att det är kattmat. Så mina bara tår brukar bli provsmakade. Att bjuda på kattmat med sandaler på fötterna är inte helt riskfritt....stålhätta skulle vara lämpligare. Men jag har ju tio tår så ingen panik än  ;-)

6 kommentarer:

 1. Hoppsan, ett kort ögonblick trodde jag att du smakat på kattmat :-) Även igelkottar är förtjusta i det.

  SvaraRadera
 2. Ooooo, likt Fru Venus började jag för en sekund oroa mig att solen tahit för hårt och kattmaten hamnat på grillen. Förstår dock att hönorna njuter, däremot tycker jag det är lite bisarrt att de verkar så förtjusta i kokta/stekta ägg. Blir det inte lite som att äta barn...;-)

  SvaraRadera
 3. Även min avkomma tyckte att kattmat var gott, under sina första år. Så fort hon kom åt gav hon sig på torrfodret. Nu är hon över 4 år, och har dessbättre slutat käka kattmat...

  SvaraRadera
 4. Än har jag inte smakat av kattmaten....det räcker så bra att känna doften av den när jag serverar katter och höns. Blir liksom inte så sugen ;-)

  Fru Venus: Det sägs väl att det är bättre att ge kottarna kattmat än mjölk. För mjölken blir de bara dåliga i magen av....

  Mimmi: De äter bara äggvita och ägggula...och det är ju det de levde av som kycklingar när de låg i ägget. Några kycklingar har det ju ännu inte blivit i de ägg som de och vi äter :)

  Linda: Väl att hon har slutat :)

  SvaraRadera
 5. Kattmat innehåller för mkt protein för kycklingar dvs fjäderfän men smaka går bra. De växer för fort och kan få brister.

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset. Tror inte det är nån fara då de inte får mer än några smakbitar lite då och då. De stora hönorna roffar det mesta och det bärs inte ut så mycket kattmat heller.

  Däremot matar jag de små kycklingarna med äggula, vilket också är mycket proteinrikt. Någon fara med det???

  SvaraRadera