tisdag 13 juli 2010

Väl värt ett besök, del 7.... och en jädrans massa rosor

Jag har så smått gått och förälskat mig i rosor, närmare bestämt ljuvliga gräddrosa och aprikosa Austinrosor. Jag?? Jag har ju inte ens varit speciellt förtjust i rosor. Visst är rosenknoppar vackra, men en rabattros med stora, vräkiga rosor i rött eller rosa har liksom varit lite föööör mycket, för vräkig i mitt tycke.

För några år sedan ”upptäckte jag” dock gammeldags buskrosor med mindre och enklare blommor i vita eller ljusa färger. Då började jag tycka att rosor visst kunde vara något som skulle pryda sin plats i trädgården. Och nu har jag alltså tagit ett steg till in i rosornas värld och blivit väldans förtjust i dessa rosaromantiska Austinrosor. Jag som inte är det minsta romantisk utan gravt praktiskt och effektiv ;-)

I helgen var mor och jag i Göteborg och gjorde en djupdykning ner i Trädgårdsföreningens alla rosenrabatter och gick runt och fotade och fotade, ros efter ros…..och sa att den här rosen var något som vi ville ha…och den här…och….

Gemensamt för alla de rosor vi blev mest förtjusta i var att de är sk Austinrosor. Så nästa gång jag besöker vår handelsträdgård skall jag kolla vad de har för Austinrosor…

I Trädgårdsföreningen finns förstås mer än Austinrosor att beundra och bli fascinerad över rikedomen på blommor. Det finns rosor i alla de former, storlekar och färger...nästan... 

 
Och det finns även andra mängder av andra blommor. Några av rabatterna var anlagda och designade med en hel del humor och många var minst sagt dramatiska i sin färgskala med mycket svart och andra intensiva och mörka färger.

Även Rosenkaféet, som finns inne i Trädgårdsföreningen, är väl värt ett besök...och en fika är ju aldrig fel  :)

3 kommentarer:

 1. Jättevackra, Trädgårdsföreningen är fint nu.

  SvaraRadera
 2. Mmmm, jag känner lukten av dem ända hit.

  SvaraRadera
 3. I was suggestеd this web ѕitе by my cοusin.
  ӏ'm not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You're amazing!
  Thanks!

  My web site payday loans

  SvaraRadera