måndag 26 juli 2010

Väder!

Inte ens hönsen vill vara ute när det är 14 grader och regnrusk ute. Istället sitter de inne på en pinne och väntar på sol och värme.

Från vänster på översta pinnen sitter Tut, Öt, Rickard, Stina den stora, Ann-Bertil, på mittersta pinnen sitter Anna-Lena, Flisa-Lisa, Yngvild och Bengt och på nedersta pinnen sitter Berit. Och som alltid mest uppburrad av dem alla.

Börta Bengtsson ligger på golvet med sina elva kycklingar samlade runt sig. Det är trångt runt henne nu, men när de var nyckläckta fick alla plats under hennes mage och vingar. Hennes kycklingar kläcktes 17- 18 juni så de är nu en månad gamla.

Här är de en dag gamla  :-)

De enda som är ute i alla väder är Agdas och Yngvilds kycklingar (födda 1 juni resp 3-5 juni) som nu är helt självständiga. Agda visar inget intresse längre för sina kycklingar och vägrar ställa upp på att dela med sig av mat eller värme. Yngvild kan fortfarande låta kycklingarna sova under henne, men oftast är Yngvilds och Agdas kycklingar för sig själva i utegården och letar runt i nässeldjungeln.

På bilden här ovan syns fyra av Yngvilds kycklingar och på bilden här nedan syns några av Agdas och Yngvilds kycklingar. Det är inte lätt att fånga dem på bild då de inte är stilla en endaste sekund...

4 kommentarer:

 1. Börta bengtssons kycklingar på bilden ser inte bra ut alla tuppar utom en men äter ni upp tupparna så är det okej, själv har jag en ras som man inte orkar ta rätt på tupparna som är för små.
  mvh Lena

  SvaraRadera
 2. Börta har i bästa fall fyra hönskycklingar så det vart många tuppar denna gång. Men å andra sidan får vi mkt kött och det vill vi ju också :-)

  SvaraRadera
 3. härligt..Vet du om det blir några tuppar av dom??
  mvh
  majsan

  SvaraRadera