fredag 9 juli 2010

Tjock tröja i sommarvärmen....

Jag stickar på en tröja som jag påbörjade för rätt så länge sedan, men som jag nästan hade gett upp hoppet om att den skulle bli färdig. Den har mestadels legat lätt bortglömd i sin stickkorg. Jag får ont i händerna av att sticka på tröjan då garnet är tjockt och "hårt" och jag stickar mycket fast, vilket gör att stickningen blir nästan styggt besvärlig att ta sig igenom. Jag borde troligen valt ett par grövre stickor med tanke på hur hårt jag stickar.

Men sen någon vecka tillbaks har jag åter börjat sticka på tröjan och nu flyter det på riktigt bra. Armen stickar jag på strumpstickor vilket går snabbt och bra och själva livet har blivit något mer lättstickat sedan jag skippade rundstickorna och istället började använda "vanliga" stickor. Då jag stickar både fram och bakstycke i ett stycke blir det nästan väl mycket tröja för att få plats på ett par stickor....men alternativet rundstickor funkade inte alls med det här garnet. Fick kramp i händerna nästan med en gång....

Nu tror jag faktiskt att tröjan kommer bli klar till vintern...och då kommer jag vara mer än beredd på eventuella 25 minusgrader...för tröjan är TJOCK  :-)

Nu skall jag åter ut till veranda och till mitt sticke. Ha en bra dag :-)

3 kommentarer:

 1. Jösses, jag känner hur svetten rinner mellan brösten... ;-)

  SvaraRadera
 2. Attans vad du är duktig! Stickar du raggsockor också? Jag kan tyvärr inte sticka, kulle gärna lägga in en beställning på raggsockor!

  SvaraRadera
 3. Fru Venus: Det rinner mellan tuttarna även utan ylletröja kan jag lova ;-)

  Bondjäntan: Har inte stickat några strumpor. Det blir mest vantar, mössor och en och annan tröja för min del. Men jag är sugen på att sticka sockar...så vem vet vad som händer ;-)

  SvaraRadera