söndag 17 juli 2011

Jag har ingen koll....

Agdas lilla kyckling

Jag har ingen koll längre...de är för många! Kycklingarna!

Bara under den senaste veckan har det kläckts 17 kycklingar. Röda Ulla har fått fyra små gula dunisar. Agda och Ann-Bertil har varsin liten gul. Hilda har hela elva stycken, fem svarta, fyra gula, en grå och en röd. Egentligen låg Hilda "bara" på sju ägg, men hon fick ärva ägg från Ann-Bertil som gick av sina ägg så fort hon fått sin första kyckling. Orutinerat kan man ju tycka  ;-)

Men det gick bra ändå för Hilda adopterade Ann-Bertils kycklingar utan knot.

Ann-Bertil med sin dunboll

Nu har Hilda kycklingar som är kläckta då och då under tre dygn. Låter kanske inte som någon större ålderskillnad. Men så här i början är det stor skillnad på en nyckläckt kyckling, som ännu inte kan stå på sina små ben utan förflyttar sig "krypandes" och välter för inget, och en tredagars kyckling med turbofart på sina små ben.

Hildas elva kycklingar

Många är de, och lägger man därtill alla kycklingar som kläckts tidigare i år, så är de riktigt många. Totalt har vi fått 45 kycklingar i år, fördelat på nio kullar. Låter kanske inte så märkvärdigt, men jag är helt överväldigad av hönornas ruviver och antalet kycklingar. Om man bortser från förra sommaren då vi fick tämligen många kycklingar så har vi inte alls haft många djur i vår hönsgård. Tills nu....

För bara drygt ett år sedan funderade vi till och med på att köpa hönor för att vi hade för få...tur vi inte gjorde det!! Nu är hönshuset fullt....på kycklingar! Även om de som kläcktes i februari inte längre kan räknas till kycklingarna...för de är stora nu och har börjat värpa ägg.

Röda Ullas fyra gula dunisar

5 kommentarer:

 1. Oj vad kycklingar, förstår att du inte kan ha koll på all dem :P
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 2. Frysen kommer bli full med kyckling låter det som... :P

  Vi har alltid haft hönor hemma, men de har aldrig velat ruva. En gång fick vi en kyckling, men den lämnade mammam ensam så vi fick ta hand om den. Slutade med att skatorna åt upp den i ett obevakat ögonblick. Livet är hårt.

  SvaraRadera
 3. Japp nu blir det möe tuppkycklingar till grytan :-)

  De första hönorna vi hade var det bara en eller två som ville ruva...men nu verkar halva flocken vilja sätta dunisar till.

  SvaraRadera
 4. Oj! Låter som om ni har gott om plats. Här springer 11 fjäderfän omkring i trädgården. Vår första kyckling som var den enda som kläcktes från kullen med nedkylda ägg har visat sig vara en tupp. Han får flytta till grannen som håller på att bygga hönshus. De andra fem har vi inte kunnat könsbestämma än. Vi hoppas i allafall att flocken utökas med några hönor. Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Keep on ωritіng, great job!

  Feel fгee tо visit my weblog: Payday Loans

  SvaraRadera