måndag 11 juli 2011

Ulliga Ullrika och elaka Marek


I går nackade vi lilla ulliga Ullrika. Mjuk och len i sin vita ulliga fjäderskrud och så söt. Men hennes ben ville inte längre fungera som de skulle och i går kväll kunde hon inte ta sig upp till ingången till hönshuset.

När jag tittade till hönsen i går kväll hittade jag henne ensam ute i hönsgården...tryckandes i ett hörn. Nej, nej, inte igen, tänkte jag.

Men troligen har hon fått hönsförlamning, Mareks sjukdom. Och vi som trodde att vi hade fått bort virussjukdomen ur vår besättning.

Så tråkigt och så jobbigt. Hoppas, hoppas att inga fler kycklingar insjuknar. Det är så sorgligt att behöva nacka dem. En efter en....Så var det första åren som vi fick kycklingar. Då försvann många av dem...liksom vuxna hönor....

4 kommentarer:

 1. Usch så sorgligt... Hoppas de andra klarar sig, kram!

  SvaraRadera
 2. Usch vad tråkigt=( Lider med er/hönsmamman i klövsta

  SvaraRadera
 3. Nej men så hemskt! Har läst tidigare om den sjukdomen. I min bok står det att kycklingar förvärvar naturlig immunitet. Hoppas ingen fler drabbas!!

  SvaraRadera
 4. Just nu verkar det bara vara Ullrika som har fått viruset. Övriga kycklingar kutar runt som galningar....hoppas de fortsätter med det...

  SvaraRadera