tisdag 12 oktober 2010

Sura trendtankar...


Då har man gått och blivit trendig....och detta bara för att jag bakar surdegsbröd och odlar mina grönsaker. Vem kunde tro det för bara några år sedan. Då var man ju nästan lite av ett UFO bara för att vi prenumererade på tidningen Åter och satsade på självhushåll.


Och inte nog med att vi är trendiga, jag som kvinna känner även en stark och omedveten längtan efter att bli hemmafru!! Ok??? Ursäkta språket...men så fan heller!!


Jag vet mycket väl varför vi strävar efter självhushåll och lagar så mycket som möjligt av vår mat från egenproducerade eller köpta ekologiska råvaror. Och det har varken något att göra med trender eller längtan efter att bli hemmafru.


Våra bevekelsegrunder för vårt sätt att leva ligger mer i en önskan att vi skall leva ett så långsiktigt hållbart liv som möjligt och rimligt, genom att bland annat förbruka så lite som möjligt av jordens ändliga resurser. Låter kanske pretto...men så tänker vi. Detta i kombination med att vi vill äta god, hälsosam och nyttig mat, som inte är hårt processade eller fulla av en massa utfyllnadsmaterial som inte tjänar annat till än att bidra till lång hållbarhet och feta plånböcker för matindustrins pampar.


Sen känner vi båda en stor avsmak för hur djuren lever sina korta liv i köttfabrikerna, där allt verkar vara tillåtet så länge det bidrar till effektivisering och ökad lönsamhet.


Dessutom är trender bara något övergående, som håller fram till nästa trend. Jag vill INTE att hållbart och medvetet sätt att leva skall vara trendigt.....jag ser hellre att även det är hållbart och håller längre än ett halvår ....eller hur länge en trend nu håller?!

8 kommentarer:

 1. Yes! Dagens bästa inlägg!!! Du är bäst!!! Precis så är det! Nu vill jag ha höns!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Jag blir så glad att det finns fler som tar ansvar för sitt sätt att leva. Kanoninlägg tack!

  SvaraRadera
 3. Om jag hade varit frisks så hade jag nog levt som du gör... Jag försöker laga all mat från grunden för jag avskyr när det är en massa tillsatser. Jag kommer väl inte ens i närheten av allt du gör men jag försöker göra så mycket jag orkar! Hoppas du oxå orkar med det du gör, jag kan tänka mig att allt arbete du gör tar tid! Kramis!

  SvaraRadera
 4. Ett inlägg som får mej på gott humör ;o))
  Tusen tack!!!

  SvaraRadera
 5. Precis och du har så rätt!!

  SvaraRadera
 6. Jag önskar att jag var lite mer som du. Fast jag har ju egna fjäderfän och lagar mat från grunden gör jag ju. Och jag vägrar köpa utländskt kött. Men jag odlar på tok för lite grönsaker och bakar bröd alldeles för sällan.
  Vi får väl hoppas att "trenden" håller i sig länge.
  /Anna

  SvaraRadera
 7. Visst är ekologiskt, när- eller hemproducerat värt mer än en kortvarig trend.

  Det positiva med att det har blivit "inne" skulle ju kunna vara att fler möjligen har fått upp ögonen för att det finns alternativ till det som vi matas med via reklam eller av utbudet i mataffärerna. Men då krävs det att vi fortsätter vara medvetna konsumenter även sen när trenden har dragit förbi...

  SvaraRadera