onsdag 20 oktober 2010

Bara en liten provlapp...


Egentligen skulle jag inte börja sticka på halvvantarna förrän halsduken var färdig....och egentligen skulle nog även tröjan vara klar. Men så ville jag ju bara kolla några idéer till randning och då bidde det en provlapp som jag stickade idag på tåget till och från jobbet. Och då kunde jag ju inte heller hålla mig från att börja så smått på själva halvvanten...bara lite grand förstås....för först skall halsduken bli klar....liksom tröjan. Det var ju så jag hade tänkt...


Men strumpstickor och ett par nystan alpackagarn tar ju så otroooligt liten plats i ryggan. Och det är ju främst när jag åker tåg till och från jobbet som jag stickar. Tröjan däremot får inte riktigt plats i ryggan längre. I alla fall inte om jag även skall ha dator, jobbpapper och almanacka med i väskan....plus boken som jag läser på tåget ....ibland.


Halsduken tar i och för sig inte så mycket plats men de där långa stickorna är inge bra att ha i ryggan. De vill gärna sticka ut och det är ju inte så bra. Kan ju lätt sticka någon då. Dessutom brukar jag peta på grannen som sitter intill mig i tåget när jag stickar....för stickorna är ju som sagt ganska långa.

Men långa är ju inte strumpstickorna. Så egentligen vore det nog allra så bäst om jag började sticka på halvvantarna redan nu fastän varken halsduk eller tröja är klar.

Eller hur?

Halvvantarna skall bli randiga med breda orange och röda ränder samt en smal gul "rand". Och det är den gula som jag har provat lite olika varianter på....

5 kommentarer:

 1. Om man ändå kunde (hade tålamod att...) sticka. Jag blir avis på alla dina fina projekt och gratulerar till väl använd pendlartid.

  SvaraRadera
 2. Jösses vad flitig du är! Färgerna är ursnygga!

  SvaraRadera
 3. Skitsnyggt! Du kan inte tänka dig att sticka ett par halvvantar på beställning? SUKTAR!

  SvaraRadera
 4. Jättesnygga färger Sticka halsduken fram och tillbaka på rundstickor då kan du ha den med på tågen
  Lena

  SvaraRadera
 5. Mimmi: Försöker göra något av min tid på tåget....för det blir några timmars tågresande per vecka.

  Renée: När det gäller stickandet kommer jag inte ens i närheten av dig. Det tar lång tid innan jag får klart mina stickprojekt :)

  Bondjäntan: Jag är på tok för långsam för att våga ta på mig några stickuppdrag. Tröjan vågar jag inte ens tänka på när jag började på, halsduken startade jag förra våren och halvvantarna hoppas jag få klart innan det blir sommar igen ;-)

  Lena: Smart!! :-)

  SvaraRadera