söndag 24 oktober 2010

En påse dåligt samvete....


I hallen står det sedan en dryg månad en tygpåse med dåligt samvete som påminner mig om det jag inte har gjort....!

En påse full med tulpanlökar som jag köpte tidigare i höst och som jag ännu inte har fått ner i jorden. När tiden har funnits så har vädret inte varit så värst sätta-tulpanlökar-vänligt och när vädret har varit passande så har jag varit upptagen med annat eller helt enkelt inte känt för att peta runt i blöt och kall jord.

Idag tog jag tag i mitt usla tulpanlöks-samvete och drog på mig varm tröja, handskar, regnrock och gummistövlar och gav mig ut i den regnblötskalla trädgården med lökar, spade och benmjöl. Jag lyckades få ner en tio, femton lökar, men sen tog det stopp. Det var för kallt och blött i jorden....fingrarna ville inte mer...

Så nu står påsen med tulpanlökar i hallen igen och påminner mig om att jag borde startat utplanteringen tidigare....men skam den som ger sig. Förhoppningsvis så kommer det en helg framöver med väder som är bra nog för att få ner alla lökarna.

I värsta fall så får jag väl sätta dem i en kruka och ha dem inne för att i bästa fall få blommande tulpaner till jul. Om nu tulpanlökar går med på en sådan behandling  ;-)

2 kommentarer:

 1. HAr du ingen jordkällare du kunde ha dom i annars? De som arbetar för kommunen sätter ju alla lökarna på våren i rabatterna.. Man kan säkert göra så iallafall... Ja, ja... Hoppas det ordnar sig!

  SvaraRadera
 2. En idé kan ju vara att plantera lökarna i krukor och ställa svalt i källaren och sen plantera ut dem till våren. För då hinner de ju rota sig och förhoppningsvis även blomma till våren.

  Men då kanske jag skall vänta med att sätta dem så de inte börja växa till sig allt för mycket.

  Kan ju vara värt ett försök. För det var verkligen ingen höjdare att gräva ner dom nu :)

  Tack för tipset / kram

  SvaraRadera