torsdag 14 oktober 2010

Galet värre!

Bengt, Tut, Öt och Rickard är otrooooligt ointresserade av tuppkycklingarnas försök till galande....

Det låter helt galet i hönshuset just nu. Sommarens tuppkycklingar tror de kan gala....vilket de INTE kan. Det låter helt enkelt fruktansvärt, den ena tuppen bräker värre än den andre. Men det verkar inte hindra dem det minsta utan de "gal" så mycket strupen håller. Och med tanke på att sommaren resulterade i tio tuppkycklingar så kan du tänka vilken oljud hönshuset erbjuder just nu.

De försöker säkert imponera på hönorna med sitt galande, men det har de inte mycket för. Sommarens hönskycklingar tycker de bara är jobbiga med sina taffliga försöka till uppvaktning och hönshuset vuxna hönor tolererar dem inte alls utan rycker stjärtfjädrarna ur deras ungtuppstjärtar.

Ingen uppskattning från något håll med andra ord  ;-)

Och de stora tupparna, som minsann vet hur man gal, ignorerar dem helt, så länge de håller sig ur vägen. Men det lär nog snart ändra sig när kammarna har vuxit till sig på ungtupparna. Då kommer även stortupparma rycka fjädrarna ur stjärten på dem och visa vem som bestämmer i hönsgården.

3 kommentarer:

 1. Jösses vilket liv det måste va! Använder du öronpropar? Ha det bäst!

  SvaraRadera
 2. Jisses det är inte lätt och vara liten,
  jag brukar skratta åt mina små killar när dom börjar gala för det låter verkligen kul och ynkligt.
  mvh Lena

  SvaraRadera
 3. hoho..Då ska du höra Fredde och Märsta.
  Fredde börjar få till det lite men märsta är i målbrottet fortforande.Vad det gäller dom andra 2 tuppherrarna så skriker dom snarare än galer..
  När jag var nere vid sjön så hörde jag Alfred ända ner dit..Stackars mina grannar..=)

  SvaraRadera