fredag 22 oktober 2010

Världskulturmuseet...väl värt ett besök


Världskulturmuseet i Göteborg är väl värt ett besök. Museet är så långt bort från ett dammigt gammalt museum som man kan tänka sig - både beträffande utställningar och lokaler. Museet är coolt, med intressanta utställningar som väcker både tankar och känslor...I går var jag och en väninna där på kvällen och gled runt och tittade på allt från hypade kimonos, flip-flop-träd i en utställning om resandet, till 2000-åriga textila skatter från Sydamerika. Vi hade egentligen tänkt besöka Röhrska men de stängde redan klockan 17.00?! Vilken publik vänder de sig till? Världskulturmuseet hade däremot öppet till 21.00 på torsdagar. Passade oss bättre :)


Har du vägarna förbi Korsvägen i Göteborg, glid även du in en sväng på Världskulturmuseet för att fika gott, kolla på intressanta utställningar och upplev en spännande arkitektur  :-)

6 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Tack för titten!
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Det låter som om du fått betalt för att skriva det där :) Men jag håller med dig, det är ett bra museum. Jag har varit där på flera utställningar.

  SvaraRadera
 3. The Knitting Seaman: Bra idé....borde förståss tagit betalt. ;-)

  SvaraRadera
 4. Ser myclet inspirerande och fint ut!

  SvaraRadera
 5. Museum är generellt sett långt ifrån de gamla mossiga dammiga ställen som du tror. Det finns nog fler sådana som du beskriver än tråkiga... :) Jag borde veta, för jag spenderar mycket tid på dylika ställen!

  SvaraRadera
 6. Jag menade inte riktigt så. Mer att på en skala från gammalt dammigt museum till ett mordent och spännande museeum....så ligger Världskulturmuseet väldans bra till :-)

  Och visst finns det många museum som, liksom Världskulturmuseet, är mycket intressanta och spännande. Men det var ju inte dem inlägget handlade om...inte heller om ev dammiga museum. Nu handlade det om Världskulturmuseet - utan jämförelse med andra museum.

  Och jag har som du helt klart sett fler intressanta museum än dammiga...även om jag stött på några dammiga också ;)

  SvaraRadera