lördag 23 oktober 2010

Matlådor


Det känns alltid bra när det blir mat över från middagen så jag kan fylla några lunchlådor.

Visst är det trevligt att gå ut och äta på lunchen...ibland. Men oftast föredrar jag att äta min egen mat på jobbet. Dels för att maten som finns på lunchställena gärna blir lite samma, var man än äter, plus att den ofta är onödigt fet och salt. Dessutom är den väldans sällan ekologisk och man har heller ingen koll i övrigt vad det finns för något i maten. Sååå utförlig är inte menyerna  ;)

Bättre koll har jag med min egen mat. Idag har jag fyllt lådor med ris (råris och vildris), kokta brytbönor och gula morötter samt en röra med bondbönor och fetaost som var mycket god. Allt var ekologiskt eller egenodlat.

Bondböneröran
Jag delade några lökar i klyftor och stekte dem mjuka i olja. Därefter la jag i bondbönor (förvällda sedan tidigare), en matsked dijonsenap, salt, peppar och lite örtkryddor. Mot slutet la jag i fetaosten som jag hade tärnat. När osten var krämigt mjuk så var röran klar. Enkelt och gott.

Röran utgjorde proteinkällan i vår vegetariska lördagsmiddag.

6 kommentarer:

 1. Mums vad gott med bondbönsröran - ännu ett argument för att definitivt odla bondbönor nästa sommar. Jag drömmer redan för fullt!

  SvaraRadera
 2. Håller med om att matlåda är smart, det blir nog inte vidare nyttigt att äta restaurangmat varje dag och inte billigt heller. Den enda förmånen jag har i mitt jobb är väl gratis lunch, och vi äter på en förskola med egen DUKTIG kokerska så jag njuter till fullo av detta just nu. Ibland restaurangtränar vi på IKEA också... jag har ätit den där köttbullemenyn för 16 kronor ungefär hundra gånger i år. Kommunen har en tight budget...

  SvaraRadera
 3. Wow, vad duktig du är! Vad gott det lät! Måste jag testa:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Yes! matlådor är the shit! Det är så gott med riktig god mat till lunchen och skönt att slippa halvfabrikat.

  Låter gott, "bondröran" måste jag prova.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Håller med dig om att maten ute är nästan likadan överallt... Jag äter väl ute en gång varannan månad kanske så det är ju inte så himla ofta men tänk de som äter ute varenda dag... Måste vara oerhört trist...
  Att du inte startar en egen restaurang med ekologisk mat? Tror du skulle göra succé!

  SvaraRadera