onsdag 23 mars 2011

En kyckling saknas?!


Igår kväll när jag gick ut till hönshuset för att stänga luckan ut till hönsgården såg jag att Röda Ulla åter satt på översta pinnen med övriga hönor och tuppar. Tidigare har hon leget i ett rede med sina kycklingar under natten. Tydligen tycker hon att kycklingarna är stora nog så att de kan sova själva. De låg tätt ihopkrupna i hyllan och verkar ta det hela med ro. De är redan rätt så självstandiga

Men...det saknades ju en kyckling?!

I hyllan fanns bara tre svarta och en gul kyckling. Det borde vara tre svarta kycklingar och två gula kycklingar. En gul kyckling saknades och jag kunde inte hitta den. Inte under Röda Ulla på pinnen...eller i deras gamla rede....eller någon annanstans i hönshuset

Nej tänkte jag. Kycklingen har troligen blivit kvar ute i hönsgården!! Inte lätt att hitta en liten kyckling i bäckmörkret....suck!

Men innan jag gav mig ut för att leta efter en gul kyckling i lerig och nermörk hönsgård kikade jag in i redet där Ann-Bertil ligger och trycker på fyra ägg....och vad ser jag? Jo Ann-Bertil har två huvuden! Tydligen nöjde sig inte den ena gula kycklingen med att få värme från sina syskon. Det skall sovas i ett rede under en vinge...och vill inte hönsmamma ställa upp så får man väl helt enkelt hitta en ersättningsmamma....eller nåt sånt.

Så bra att alla var inne i hönshusvärmen. Vad som däremot förvånade mig storligen är att Ann-Bertil accepterar att fungera som surrogatmamma. Det har jag inte sett tidigare. Hönorna brukar inte bry sig så mycket om andras kycklingarna...så länge de håller sig ur vägen.

9 kommentarer:

 1. Såå sött! Den nedersta bilden är ju bara för söt!

  SvaraRadera
 2. Men hon ser lite sur ut, hönan som ligger på ägg. Men hon måste vara en riktig hönsmamma som accepterar en "hjälpreda".
  Kul med rapport från hönshuset!
  Roger S

  SvaraRadera
 3. Kul rapportering om en glad tillvaro. Tack! Alltid lär man sig något nytt.

  SvaraRadera
 4. Så himla roligt att läsa om vad som händer i hönshuset, tack för en intressant och lärorik blogg!

  SvaraRadera
 5. Vilken liten gottegris. Klart att han tog sig en annan mamma när han frös, för jag gissar att det är en liten tupp. =)
  /Anna

  SvaraRadera
 6. Dina hönor får mig att le=)!

  SvaraRadera
 7. Gulligt att den ville ha närhet och tog första bästa "mamma"

  SvaraRadera
 8. Den understa bilden är bedårande! Vilka söta!

  SvaraRadera
 9. Haha, jag blir så himla glad av hönsberättelserna. Känns som dokusåpa deluxe, typ! :)

  SvaraRadera