onsdag 9 mars 2011

Ägg är gott

Det äts ägg, lite för mycket ägg. I hönshuset!

Så var det väl ändå inte riktigt tänkt? Överenskommelsen var väl mer att vi ger hönepönorna husrum, mat och kärlek....och de ger oss ägg? Jag tycker allt de får riktigt mycket för sina ägg och att de har allt att förlora på att inte hålla vår överenskommelse....

Det får helt klart bli stopp på äggätandet. Nu! Men jag inser ju att de inte lär lyssna på mina hot om indragna matransoner. Eller att yxan i värsta fall kommer att vina om de inte omedelebums slutar upp med sina dumheter. Ägg är gott, ägg är nyttigt och yxor har de inte hört talas om...så vad göra??

Jag har mina planer....återkommer...

5 kommentarer:

 1. Hmm... Är de kannibaler?

  SvaraRadera
 2. Har de brist på något? Typ nån mineral eller nåt?

  SvaraRadera
 3. By the way, min farfar hade en skitfiffig lösning på det där. Han hade en ränna som äggen åkte ner i så att hönorna inte fick tag på dem men som han lätt kom åt. Dags att snickra om hönshuset?

  SvaraRadera
 4. Jag har läst att man ska lägga in stenägg i hönshuset för att vänja dem av med den ovanan om de har börjat äta ägg. Att försöka picka hål på stenägg gör ont i näbb och huvud.

  SvaraRadera
 5. Renée: Vet inte vad jag skall kalla det. Det är ju tack och lov inga foster i äggen... ;)

  The Knitting Seaman: Tror deras förtjusning i ägg beror helt enkelt på att de har kommit på att det i äggen finns något som är mycket gott och som innehåller mer energi än fodret de skall äta. Får de matrester så väljer de alltid det som har högst fett och proteinhalt först....

  Jag har idag byggt en insats till ett rede som förhoppningsvis skall leda till att de inte kommer åt äggen. Har gjort en som jag skall testa innan jag bygger till resterande reden.

  K: Vi har massiva plastägg....men de är kanske inte tillräckligt hårda. I och för sig misstänker jag att de ser skillnad på de riktiga äggen och plastäggen. Höns är smartare än man kan tro :-)

  SvaraRadera