Idag har jag skördat vitkål och alla var fina förutom ett huvud som hade legat mot marken och börjat bli mat åt allsköns kryp. Det huvudet fick åka i komposten. Övriga ligger nu i kylen.
Jag kan konstatera att det inte bara är jag som gillar vitkål utan även sniglarna. Nu har vi tack och lov inga mördarsniglar så det allra mesta av kålen var kvar och efter jag skurit bort de yttersta lagren så var kålen fasta och fina och helt fria från sniglar.
Jag funderar på att syra vitkålen, men har aldrig gjort det tidigare så har du bra tips så tar jag tacksamt emot dem. Jag har letat runt på nätet och hittat några recept på hur man syrar men lite goda råd är aldrig fel :-)
På bloggen Gunis-puzzle hittar du kanske något tips på syrade grönsaker du kan ha användning av.
SvaraRaderaÄh, vad häftigt!
SvaraRaderaBörjar redan längta till nästa säsong - då ska jag också prova att odla vitkål!
Fast något bra recept har jag tyvärr inte!
Härligt, har själv aldrig odlat vitkål. Hur ska du förvara dom?
SvaraRaderaDom såg ju jättefina ut!
SvaraRaderaLYX!
SvaraRaderagu va avis jag blir.Fin fin kål du..Grattis..=)
SvaraRadera