onsdag 8 september 2010

Jobbar bakvänt...

Skall sy en tröja i fint stickat ylletyg, men innan jag sätter saxen i fina ylletyget så vill jag vara säker på att mönstret till livet passar. I vanliga fall brukar jag ta något gammalt lakan som har gett upp och sy en provmodell, men denna gång tänkte jag sy i ett fleecetyg som har legat i tygskåpet och väntat....läääänge.

Jag tänkte som så att syr jag provlivet i fleecetyget så får jag kanske två tröjor om det vill sig väl. Sagt och gjort nu har jag klippt till livet till tröjan och sytt ihop det och det passade perfekt. Så nu vet jag att jag har ett mönster som passar och skall jobba vidare med mönstret till den ursprungliga tröjidén. Det behövs bland annat armar och infodring.

Men sen har jag nu även en halvfärdig fleecetröja...!! Som passar bra i livet...!! Men som saknar armar och krage. Jag har en idé om hur det kan se ut så det är bara att börja rita mönstret även till den tröjan.

I vanliga fall så syr jag inte ihop livet förrän krage och andra detaljer så som fickor är på plats....det blir liksom lättare att få pilligheterna på plats om man gör så. Nu har jag inte ens gjort mönstret till de delarna. Lite bakvänt blev det....men blir det bra så har jag två tröjor. Lika i livet men olika i detaljer, färg och tygkvalité.

1 kommentar: