lördag 11 december 2010

Garntomtar och hjärtan...


Idag har mor, maken och jag knutit garntomtar, vilka skall pryda julgranen om nån vecka. Kan inte minnas att jag har gjort några garntomtar sedan jag gick ut småskolan för många, många år sedan och jag får erkänna att jag googlade fram en beskrivning innan jag satte igång projektet. Men det var ju lekande lätt och de blev riktigt söta.


Det blev även två hjärtan sydda med kedjestygn, pärlor och fina tyger. Ingen större tanke bakom form och färg utan stundens ingivelse fick styra utformningen och dekorationen av hjärtan. Mor sydde pärlor och jag broderade med rosa och blått garn på plommonfärgat tyg. Inte så värst färgmatchat eller juligt.... men så roligt att göra...bara just därför  :-)


Efter veckor med väl högt tempo och möe press på jobbet var det verkligen en lisa för en stressad hjärna att få sjunka ner i sitt handarbete och bara låta tiden gå så som den ville. Sy stygn för stygn, sätta fast pärla för pärla...och bara vara....


Katterna kom förbi, då och då, och kollade vad vi gjorde och kröp ner en stund i en låda med tygbitar innan de hittade en annan plats att sova på. Och vi lämnade bara arbetsrummet för att dricka kaffe och äta lussebullar och prata lite med bror som kom förbi.

7 kommentarer:

 1. Låter precis så juligt och mysigt som det ska vara att pyssla!
  Fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Så underbart söta små tomtar! För en evighet sedan gjorde jag liknande tillsammans med barnen!

  SvaraRadera
 3. hejsan!

  hittade just till din blogg, återkommer hit! :) verkar vara en trevlig hörna av nätet :)

  kul med julpyssel!

  mvh Anna

  SvaraRadera
 4. Hej Anna och välkommen till min blogg :-)

  SvaraRadera
 5. Garntomtar är ju så fina, får nog plocka fram yllegarnet jag med. Dina hjärtan var jättesnygga, också en jättebra idé. Tänk så mycket tyger man har i gömmorna som kunde komma till användning.
  Ha det gott
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 6. Snygga hjärtan! Blir pysselsugen så det räcker å blir över. Hemma är det mest pyssel med spackel och målarfärg för tillfället. Och med snö som ska flyttas.
  /Erika
  (som äntligen fått tummen ur och fått iväg en kommentar på din fina blogg)

  SvaraRadera