fredag 10 december 2010

Fyra generationer av E-nummer....?!


Skall man skratta eller gråta? Gammelmormors kakrecept (4:e generationen och orginalrecept...minsann!!) som är helt knöfull på E-nummer, aromer och delvis härdat fett. Men de är i alla fall bakade på smör ...så himla BRAAAAA!! Hela 2 % smör lyckades de pressa in!!.

Med tanke på de senaste årens debatt och massmedial uppmärksamhet kring E-nummer och matindustrins förkärlek processade råvaror, vilket drogs i gång med dunder och brak i och med Mats-Eric Nilssons bok Den hemlige kocken, så blir det nog mer skratt än gråt för min del.

Faktiskt tycker jag det är så löjeväckande komiskt så jag kostar på mig ett asgarv....och besväret att pilla fram kameran i ICA-affären och ta ett kort på kakskämtseländet. Ledsen bara att bilden blev så suddig,  men jag bara vägrar att köpa skiten för att kunna ta bättre bilder...hoppas ni har överseende...

10 kommentarer:

 1. Skrattar med dig!
  Borde vara skottpengar på slika lurendrejare som försöker slå i oss att det skulle vara ett "originalrecept"!

  SvaraRadera
 2. Helt galet!!

  Och tack för att du tog upp det.

  SvaraRadera
 3. Håller med dig fullständigt! Äter sällan sådana där saker, har dock köpt pepparkakor men sådant skulle jag inte orka baka... Ogillar allt detta som vi stoppar i maten som faktiskt inte är MAT. Inte konstigt att folk får cancer...

  SvaraRadera
 4. Det absolut värsta, tycker jag, är att många människor går på sådan där falskhet. Jag tycker det är så sorgligt och önskar mig därför en mer upplyst befolkning i julklapp !

  SvaraRadera
 5. Det måtte ha varit en gammelmormor som var långt före sin tid det! Imponerande, tänk att hon redan då härdade fettet och hittade E:n och aromämnen i sitt skafferi;)

  SvaraRadera
 6. HÅller med dig, det värsta är ju att folk verkar gå på det!

  SvaraRadera
 7. Allting går att sälja med mördande reklam...kom och köp konserverad gröt ! Javisst är det helt sanslöst vilken skit, rent ut sagt som säljs...och folk köper....utan att blinka. Sorgligt att man inte bryr sig mer om sin kropp.
  Ha en fin helg
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 8. Suck, sorgligt. I dessa dagar när butiken faktiskt är full av riktigt bröd bakat på bara det man behöver för att göra bröd!! För att inte tala om alla trevliga små surdegsbagerier som poppar upp överallt. /Husmor

  SvaraRadera
 9. Upp i ljuset med falsk marknadsföring! Tack för inlägget. man skulle önska att alla vi konsumenter bojkottade sådana varor - i annat fall finns ju ingen konsumentmakt. Tack för inlägget!!!

  SvaraRadera