söndag 19 december 2010

Brodera juliga hjärtan...


Vi har varit och hälsat på bästa vännerna över helgen och då fick ett litet juligt broderi åka med, så jag skulle ha något roligt att pyssla med på tåget. Tågresan var dock allt för sövande så jag sov sött både på ditresan och hemresan. Det blev desto mer broderat hemma hos vännerna.

Jag broderar inte så ofta, det blir mest att jag syr eller stickar, så julhjärtan var ett perfekt litet broderiprojekt. Kravlöst och enkelt....inga märkvärdigheter alls....


Jag har broderat hjärtan helt fritt och bestämde för stunden vad jag skulle sy för stygn och mönster. Mest har det blivit kedjestygn och franska knutar.

När jag har broderat klart dem alla skall jag klippa ut respektive hjärtan ur linnetyget och sy fast ett bakstycke samt stoppa dem med vadd. Och med ett hänge så kan de hängas i granen om vi känner för det...eller någon annanstans i huset för att skapa lite juligheter  :-)

5 kommentarer:

 1. Wow, nu talar vi seriöst pyssel!!! Inget fusk med limpistol och bling bling här inte:) Önskar att jag vore händig på DET viset. De är ju oemotståndligt vackra dina julhjärtan!
  Ha det fint,
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Vad du är duktig, jag är allt imponerad! Blir ju skitfint... Hoppas du mår bra och att du inte stresar nu dessa sista ynkliga dagarna som är kvar, kram

  SvaraRadera
 3. Ah, klipper du sönder den fina löparen ;-)

  SvaraRadera
 4. Madame C: Tack, tack :-)

  Renée: Just nu känns det bara fint...och jag jobbar hårt på att släppa jobbet. För nu är det jullov :-)

  MrsUniversum: Jo...men vem vet det kanske kan bli en löpar också nån gång ;-)

  SvaraRadera
 5. Jättefin idé! Lägg gärna in en bild av de färdiga hjärtana! Skulle var kul att se hur de ser ut!
  Fin blogg du har ! / Marianne

  SvaraRadera