måndag 15 augusti 2011

Glad över dåligt väder

På väg ner till hönsgården fann jag två små kycklingar som sprang omkring en bra bit från hönsgård och hönsmor. Två små rymmare, som verkade helt obekymrade om att mor var långt borta, sprang in och ut i den höga vegetationen. Medan hönsmor var kvar inne i hönshuset med övriga nio kycklingar.

Tack och lov att det har varit ett riktigt regnigt och blåsigt väder idag så katterna inte velat ut. För i annat fall hade Hilda bara haft nio kycklingar att ta hand om ikväll. Garanterat! Katterna hade inte tvekat en sekund om de stött på de oförsiktiga små kycklingarna.

Och vi hade också haft två katter som kommit underfund med att det finns lättfångade små duniga munsbitar springandes omkring i hönsgården....ibland innanför det skyddande nätet och ibland utanför. För extragårdens nät håller hönorna inne men nätet är för glest att hålla kycklingarna på plats.

Det har tidigare inte varit några problem att kycklingarna sprungit ut och in genom nätet då kycklingarna inte har tagit sig så långt bort från hönsmor och när mor har varnat har de kommit springande i full fart. Men inte denna gång, för nu fanns ingen hönsmor som vakade över dem.

Kanske hade kycklingarna förirrat sig ut och sen inte förstått att hitta tillbaks in hönshuset till hönsmor. Nu är de i alla fall i säkerhet hos sin mor och jag har stängt till nätdörren till hönsgården.

1 kommentar:

  1. Oj vilken tur att du hittade dem. Läskigt! Kan ju inte vara helt lätt för hönsmor att hålla reda på alla elva kycklingar. Våra två kycklingar har hållit sig inne i sin hage hittills. Däremot tröttnade hönan (som annars går fritt på gården) häromdagen och flög ut ur hagen. Hon kanske behövde lite ensamtid...

    SvaraRadera