måndag 15 augusti 2011

Medeltidskläder...

Det där med att lägga ut dagens outfit är inget jag brukar roa mig med i min blogg, med ett stort undantag...Medeltidsveckan!! Här kommer veckans alla stasser....Och här hittar du förra årets medeltidskläder och en del andra bilder från vår vistelse i Visby.

9 kommentarer:

 1. Väldigt fint - nya klädedräkter för varje dag. Inte lite tid du lagt ner på sömnad. Jag gissar att de är sköna att bära också...

  SvaraRadera
 2. Inte helt nytt varje dag...men kombinerar kläderna lite olika.

  Jag sydde mycket i början av 2000-talet men de senaste åren har jag mest gjort nya huvudbonader....med undantag i år. I år bidde det en helt ny uppsättning :)

  Jo de är sköna att bära även om de fodrade ylleklänningarna är tämligen tunga. Inget att jobba i direkt....men vi glider mest runt.

  SvaraRadera
 3. Helt enkelt så jäkla snygga! Vad duktig du är! Ha nu en riktigt rolig vecka, KRAM!

  SvaraRadera
 4. Fantastiska kläder du skapat! Välkommen hem, jag har saknat dina inlägg i bloggen=)

  SvaraRadera
 5. Vackra !! Är det för värmen som kjolen häktas upp sådär, eller är det mode ?

  SvaraRadera
 6. Renée och Marie: Tack :)

  Malin: Överklänningens kjol är lång...för lång skulle vi nu säga. Men på medeltiden visade man sin status bland annat med tyg (som var dyrt)...och den som kunde hade möe tyg i kjolarna och lät dem vara "för långa". Och fick lyfta upp dem eller fästa dem i skärpet...

  SvaraRadera
 7. I gοt this webѕite frοm my раl who
  told me abοut thiѕ sitе аnd now thіѕ timе І am ѵіѕіting this web ѕite
  and reаԁing νeгy infοгmativе
  aгtiсles аt this time.

  Hеre is my weblog; payday loans

  SvaraRadera
 8. Fantastiskt snyggt! Speciellt den sista dräkten med grön överklänning och roströd underklänning, tycker jag. Perfekt färgkombination! Har du nån beskrivning på hur du gjort dräkten - och kanske framförallt huvudbonaden?

  SvaraRadera