tisdag 2 augusti 2011

Medeltidsfokuserad!

Bästa syplatsen en solig och varm sommardag är på verandan....

Jag är fokuserad...grymt fokuserad och den gamla symaskinen går varm.

På lördag drar maken och jag till medeltiden, närmare bestämt Medeltidsveckan i Visby och i år skall det bli en ny stass till mig. Hade jag tänkt.

Därav fokuseringen. Och det behövs. För det är inte många dagar kvar till lördag. Helst skall allt vara färdigsytt till fredag, då alla långa och vida klänningar och särkar skall strykas och alla kläder och prylar skall packas.

Min nya linnesärk

Särken är klar och underklänningen är halvklar, mest fåll, snörning kvar. Sömmarna på klänningens kjol skall också sys ner, men det kommer jag att göra för hand under tåg och färjeresan. För jag bara MÅSTE ha något att göra på resan annars får jag krupp av leda och rastlöshet.

Överklänningen är däremot långt i från klar. Få se hur mycket som hinns med på de två, tre dagar som är kvar. Hinner jag, så hinner jag....i annat fall får klänningen åka med nästa år istället. Men än tror jag på att den kommer med.

Klänning i smårutigt ylletyg med kort ärm och fyrkantig rigning samt med snörning i sidorna. Klänningen kan även fungera som "underklänning" till en sk överklänning...vilka också är i ylle. Hoppas det inte blir föööör varmt på Gotland  ;-)

Medeltidsveckan är vår sista sommarvecka, sen börjar vardagen igen med lönearbete i stora staden i väster. Än känns vardagen långt bort för en vecka i Visby brukar vara härligt social, upplevelserik och avslappnat och väääääldigt mycket ovardag.

Jag längtar till våra vänner som vi träffar under veckan på Gotland och jag längtar efter att få uppleva miljöerna och atmosfären i fina staden Visby...och så Medeltidsveckan...förståss.

Överklänningens långa våder har jag klippt till i mörkblått ylletyg. Klänningen skall få v-ringning fram och bak, snörning fram samt snäva ärmar med en lång rad klädda knappar. Den kommer att vara helfodrad i oblekt linnetyg.

Medeltidsveckan är så mycket. Det är ett överflöd av upplevelser med  marknader, gyckel, föreläsningar och utställningar, mat och dryck, musik, uppträdanden och inte minst en massa fina människor i fina medeltidskläder. Det är lätt att få kontakt...alltid kan man prata om Medeltidsveckan  :-)

Struthättan har fått linnefoder. Blev mycket bättre så. Man slipper se fula sömmar och så är linnet betydligt behagligare att ha mot halsen än yllet....

3 kommentarer:

 1. Jösses vad duktig du är! Skulle vara kul om man hade möjlighet att åka till Visby någon gång och kolla in er!

  SvaraRadera
 2. I visited various web рages but the auԁio fеature fоr
  audiο songs eхisting at this web page
  is actually fabulous.

  Here iѕ my ωeb pagе payday loans

  SvaraRadera