måndag 8 november 2010

Stolt och stilig....


Bengt har bokstavligen vuxit 2 dm sedan vi nackade tuppen Hysterix i lördags. Nu finns det ingen hejd på hur mycket Bengt fjantar runt i hönshuset, bröstar sig och sträcker på sig så mycket nacken håller för. Och för att än mer markera sin nya position jagar han runt på ungtupparna så fjädrarna ryker.

Hönorna verkar däremot ta det hela med ro....kanske är de inte fullt så imponerade som Bengt själv är?!

Tuppen Bengt har tagit över rollen som högsta tuppen i hönshuset efter Hysterix, som hade varit ohotad ledare sedan han med egen kraft och blodstänk petade ner tuppen Viktor från översta pinnen för två år sedan. Bengt däremot har gått från 3:e till 2:e tupp i somras, då han tog över positionen efter Peter som blev sjuk och nackades. Man kan väl sammanfatta det hela med att Bengt klättrar i hierarkin genom att konkurrenterna nackats....en efter en....men säg inte det till honom.

Bengt har aldrig gjort så mycket väsen av sig, det är nästan så jag varit förvånad över att han inte blivit nedpetad av den betydligt aggressivare Rickard. Men nu när både Hysterix och Rickard är borta är det andra tongångar i hönshuset och Bengt visar upp en helt annan sida av sig själv. En stolt och stark tupp som är väl medveten om att han är ohotad ledare.

Kanske ingen större bedrift kan man tycka nu när övriga tuppar i hönshuset knappt har lämnat kycklingstadiet bakom sig. Men det hindrar inte Bengt att från att sprätta runt bland sina hönorna....mäkta nöjd över sin nya position som högsta tuppen över 24 hönor.

7 kommentarer:

 1. Stilig gosse, är det sussex ?

  SvaraRadera
 2. Ståtlig kille! Så trevligt det låter med en så personlig relation till sina tuppar och höns!

  SvaraRadera
 3. Vilken stilig herre han är och han har rejäla sporrar. Men huvudsaken är att han är snäll mot hönorna, det är ju ändå de som bestämmer.

  SvaraRadera
 4. En värdig ledare ser det ut som. Men Maj-Liz han har blod på sina vingar. Han har kommit till makten genom att hans företrädare har ... usch! Vill inte ens ta orden i min mun än värre skriva dom!
  Nä jag skojjade det vet du. Ha det gott och som jag sagt dina hönor på din hemsida är trösten så länge jag inte har några själv. Ha det gott i snöyran!
  Roger S

  SvaraRadera
 5. Malin: Nix vi har Hedemora...så det finns många färgvarianter i hönshuset :-)

  MrsUniversum: Höns är mycket sociala djur som det är svårt att låta bli att bli fäst vid. Dessutom är det omåttligt roligt att studera ders förehavande i hönshuset....rena lyckopillret :)

  Holsdesign: Han är snäll mot hönorna och uppvaktar dem väl :)

  Roger: Du får skaffa hus med tillhörande hönshus så skall du få några hönor och tuppar :-)

  SvaraRadera
 6. Han var super stilig hoppas han slipper slåss med ungtupparna på länge.
  mvh Lena

  SvaraRadera
 7. Härligt..
  Du ska se min Alfred nu när Bettan och Valborg kom flyttade in..Han är så fjantig.Har aldrig sett han så här förrut..
  Lisbeth är måtta småförbannad må du tro..Vi får se hur det är utspelar sig..

  SvaraRadera