tisdag 23 november 2010

Väder!!

Det är väder ute....snöoväder närmare bestämt. Och sånt ställer gärna till lite oreda i trafiken. Bäst idag var nog när vi skulle köra in bilen på gårdsplan men istället fastnade halvägs över snövallen som snöplogen hade åstadkommit. Det såg inte så fasligt mycket ut så vi trodde vi med lite god fart skulle kunna forsera hindret men när bilen fastnade på tvärsen över vallen och med halva bilen kvar ute på vägen kändes det mindre bra.

Himla tur att grannen investerade i en snöslunga förra vintern och dessutom såg vår desperata försök att skyffla loss volvon från vägen. Med några varv med snöslungan stod så äntligen volvon två meter innanför snävallen, på vår utfart. Det minskar ju risken avsevärt för att vi skall mista halva bilen i morn när plogbilen drar förbi.....

Men i något garage hamnade bilen inte i. Ingen risk att vi vågar köra in den så långt från vägen. Den får helt enkelt stå kvar vid utfarten för att minimera antalet meter snö som kommer att behöva skottas i morn när vi skall köra till jobbet. Bra med egen infart... skulle ju inte blivit så populärt annars ;-)

2 kommentarer:

  1. Det ser onekligen ut som om det kan bli vinter i år också... härligt med hjälpsamma grannar!

    SvaraRadera
  2. Ja jösses vad det har snöat! Jag är väldigt tacksam över att jag inte behöver köra bil...

    SvaraRadera