måndag 22 november 2010

Snötokiga hönor

Det är svårt att ta sig runt i hönshuset nu när det är snö ute. Inte för att det snöar in i hönshuset utan för att hönorna blir som galna i snön jag får med mig in via stövlarna. De pickar i sig snön helt frenetiskt och jag har svårt att förflytta mig runt i hönshuset utan att trampa hönorna på tårna då de vägrar att flytta på sig. Nu får jag försiktigt bana mig fram genom flocken av pickande hönor genom att skjuta dem åt sidan. Och står jag still har jag tre, fyra hönor per fot som pickar och pickar. Känns aningens lustigt kan jag lova....

Deras beteende beror inte av att de saknar vatten eller att vattnet är gammalt. De är lika glada i snö även när vattnet i automaten är nytt och fräscht....så de måste helt enkelt gilla snö  ;-)

Här kan du se en filmsnutt på deras snöätande....

6 kommentarer:

 1. Söta!
  Mina kaniner är nästan lika besynnerliga, far runt som tokar i utehagen nu när det snöar!
  Märkligt beteende!

  SvaraRadera
 2. Min hund är likadan, fat han är gammal blir han ung på nytt när han ser snö!

  SvaraRadera
 3. Trevligt att läsa, hade ingen aning om att höns kan vara sådana.
  Men jag känner mej likadan som hönsen. Snö är njutbart - fast jag äter den inte. Gör bara kulprov i snö då jag kokar knäck. Snart är det dags. Hoppas på en VIT vinter!

  SvaraRadera
 4. Mina höns är likadana. För att få gå ifred där inne skaffade jag som vana att knacka av snön mot väggen när jag kom in, så fick hönsen picka där istället. Det gick bra ett tag, till en höna plötsligt kom på den brighta ide´n att stoppa in huvudet mellan stövel och vägg precis i knackögonblicken. Hon stendog... =/ Sedan dess knackar jag snön utanför hönshuset, och ger dem en snöboll eller ngt.

  SvaraRadera
 5. Så lustigt! Tittade på klippet och fick mig ett härligt skratt:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 6. Mångmamma: Skulle vilja se.... :-)

  Renée: Kan se det framför mig....mors hund brukar också studsa runt som en galning och käka snö i stora mängder. Våra katter däremot är INTE lyckliga över snön. De vill inte gå ut...

  MrsUniversum: Är rätt svar för göteborgsvintrar....dvs 5 plusgrader och duggregn ;-)

  Linda: Stackars höna :(

  Madame C: Visst är de lustiga :)

  SvaraRadera